Türkiye ile El Salvador arasında SİHA, helikopter ve zırhlı araç anlaşması!

El Salvador Silahlı Kuvvetleri gelişmiş Türk sistemleri ile modernleşiyor. El Salvador'un Türkiye'den ANKA SİHA sistemleri, T625 GÖKBEY Genel Maksat Helikopteri ve BMC Vuran araçlarını temin ettiği belirtiliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 10.08.2023 09:52 GÜNCELLEME 10.08.2023 09:54 EKONOMİ
Türkiye ile El Salvador arasında SİHA, helikopter ve zırhlı araç anlaşması!
Türkiye ile El Salvador arasında SİHA, helikopter ve zırhlı araç anlaşması!

Defensa.com’un haberine göre El Salvador, Türkiye’den ANKA SİHA, T625 Gökbey ve BMC Vuran tedarik edecek. Geçtiğimiz aylarda 11 adet BMC Vuran’ın El Salvador’a tesliminin ardından El Salvador Bölgesel Kontrol Güvenlik Programı’nın 3. aşaması başlamış oldu.

ANLAŞMANIN DETAYLARI

Bu aşamada çeşitli sistemlerin modernize edilmesi veya tedarik edilmesi hedefleniyor. Bölgesel Kontrol Güvenlik Programı’nın 3. aşaması ile farklı sistemlerin tedariklerine başlanılması bekleniyor.

Bunların arasında Bell B-142, 113 adet İHA/SİHA (ANKA-S olduğu iddia ediliyor), T625 Gökbey, BMC Vuran ve MD 500D helikopteri gibi sistemler var.

Ocak 2022’de El Salvador Dışişleri Bakanlığı ile Savunma Sanayii Başkanlığı arasında Savunma Sanayii İş Birliği (SSİ) Anlaşması imzalanmıştı.

Anlaşma, Türkiye ve El Salvador arasında iş birliğinin kurumsallaştırılarak iki ülke arasında savunma sanayii alanında gerçekleştirilecek karşılıklı iş birliği faaliyetlerinin esaslarını kapsıyor.

EL SALVADOR CUMHURBAŞKANI NAYİB BUKELE'DEN TUSAŞ'A ZİYARET

El Salvador Cumhurbaşkanı Nayib Bukele ve beraberindeki heyet Ocak 2022’de Türkiye ziyareti kapsamında TUSAŞ tesislerine ziyaret düzenlemişlerdi. Ziyaret esnasında El Salvador ile uydu alanında iş birliği anlaşması imzalanmıştı. TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil gelişmeyi, “Havacılık ve uzay alanındaki kabiliyetlerimizle işbirliğine hazır olduğumuzu ileterek, uydu alanındaki işbirliği anlaşmamız ile güzel bir başlangıç yapmış olduk. Hayırlı uğurlu olsun” ifadeleriyle duyurmuştu.

El Salvador Cumhurbaşkanlığı da ziyaret hakkında açıklama yapmıştı. Açıklamada cumhurbaşkanının dikkatini yüksek gözetleme kapasitesi sahip ANKA insansız hava aracı sisteminin çektiği belirtilmişti.

KAYNAK : DEFENCETURK.NET
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Dede 8 ay önce Şikayet Et
    2026 korona da söyledim eflasyon düş.eye başlama tarihi ama allahu teala bilir
    Cevapla
  • Canacan 8 ay önce Şikayet Et
    Ekonomik sıkıntı var evet ama sabır 10 yıl 20 yıl sonra dünyada bir numara savunma sanayii Barutundan fişeğinden Kaan'a inşallah.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR