İngilizler, Yunanistan'ı bırakıp Türkiye'ye yöneldi! 100 milyar doları bulacak

TÜROFED Başkan Yardımcısı ve ETİK Başkanı Mehmet İşler, "Hedef 2030 yılında 100 milyon turist, 100 milyar dolar girdidir. Türkiye'nin devlet sektör iş birliğiyle bu rakamı yakalayabileceğinden hiç kuşkumuz yoktur" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 17.08.2023 17:29 GÜNCELLEME 17.08.2023 17:31 EKONOMİ
İngilizler, Yunanistan'ı bırakıp Türkiye'ye yöneldi! 100 milyar doları bulacak
İngilizler, Yunanistan'ı bırakıp Türkiye'ye yöneldi! 100 milyar doları bulacak

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, Türkiye'nin tanıtım faaliyetlerinin turizmin gelişmesine büyük katkı sağladığını belirterek, TGA'nın çalışmalarıyla Ege'nin güzel kıyılarının sadece Yunanistan'da değil, Türkiye'de de olduğunun anlatıldığını söyledi. Ayrıca Osmanlı ve Türk mutfağına ait zengin yemek çeşitlerinin, daha yeni ve konforlu oteller ile verilen hizmetin de tanıtıldığını belirten İşler, yapılan bu çalışmalar sayesinde turizmin gelişip, büyük adımlarla ilerlediğini ifade etti.

İngiliz turistin yönünü Türkiye'ye çevirdiğini kaydeden İşler, "Türk turizmi gerçekten büyük adımlarla ilerliyor. Bugün İngiltere pazarında ciddi bir gelişme görüyoruz. İngiltere pazarı 2019 yılında 2,5 milyona ulaşmıştı. Fakat pandemi araya girdikten sonra bir düşüş başlamıştı. Şu anda İngiltere pazarı 3,5 milyon seviyelerine geliyor. 2024'teki hedef 5 milyon. Bunun yakalanması bir hayal değil. İngilizlerin özellikle bu sene itibariyle Heathrow Havalimanı'ndan çıkışlarına göre birinci pazarı her zaman olduğu gibi İspanya iken ikinci sırada Türkiye yer alıyor" ifadelerini kullandı.



'HAFTADA 73 BİN İNGİLİZ TÜRKİYE'YE GELİYOR'

Bu konuda yapılan çalışmaların sonuç verdiğini ifade eden İşler, "Türkiye, yapılan atılımların meyvesini topluyor. Rakiplerimizin yapmış olduğu reklam ve tanıtımları daha önceleri yakalayamıyorduk. Ama, TGA sayesinde biz de onlarla mücadelemizi, eş değer seviyede rekabetçi ortama taşıdık. Başarılı tanıtımların ve çalışmaların sonucunda, İngiliz pazarından özellikle Yunanistan'ın almış olduğu talepten pay almaya başladık. Tespitlerimize göre; Heathrow Havalimanı'ndan haftada 73 bine yakın turist çıkış yaparak Türkiye'ye geliyor. İspanya yine birinci sırada ama Türkiye ikinci sıraya yerleşti. Tercih nedenlerinin başında yatak kalitemizin çok iyi, yemek ve gastronomide mutfağımızın çok zengin olması geliyor. Deniz, kum ve güneş bizde de fazlasıyla var. Diğer taraftan İngiltere de ekonomik sıkıntılarla mücadele ediyor ve İngilizler Türkiye'yi ekonomik buluyorlar" açıklamalarında bulundu.



'YUNANİSTAN'DAN TÜRKİYEYE YÖNELEN BİR TALEP VAR'

İşler, "Yunanistan'a giden bir kitleden pay alan bir Türkiye'den bahsediyoruz. Özellikle TGA'nın tanıtımlarında Ege'nin sadece Yunanistan'a değil, Türkiye'ye de ait olduğu, aynı güzelliklerin bizim kıyılarımızda da olduğu, bunun yanında daha avantajlı konuların bulunduğu vurgulanıyor. Türkiye'nin bu pazarı daha da büyüteceğine inanıyorum. Turizmciler olarak TGA'nın sadece İngiliz pazarına değil, Çin ve Amerika gibi çok turist potansiyeli olan pazarlara yoğunlaşacağını biliyoruz. Hedef 2030 yılında 100 milyon turist, 100 milyar dolar girdidir. Türkiye'nin tanıtım faaliyetleri ile birlikte devlet sektör iş birliğiyle bu rakamı yakalayabileceğinden hiç kuşkumuz yoktur" dedi.

İzmir'in Foça ilçesine tatil için gelen İngiliz turistlerden Jacqueline Taylor, tatilini Türkiye'de geçirdiği için mutlu olduğunu söyledi. Taylor, "Türkiye'ye geçen yıl da geldim. Türkiye'yi seviyorum. Türk insanı çok arkadaş canlısıdır. Otel çok güzel, havuz, yemekler, eğlence harika. Burayı ve burada ailecek tatil yapmayı çok seviyoruz" diye konuştu.

HAVALİMANLARINI 102 MİLYON KİŞİ KULLANDI

Öte yandan yılın ocak-temmuz döneminde Türkiye'nin önemli turizm merkezlerine ulaşım sağlayan İstanbul Havalimanı'ndan 43,3 milyon, Antalya Havalimanı'ndan 18,3 milyon, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan 5,8 milyondan fazla yolcu hizmet aldı.


KAYNAK : DHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 68 TÜMÜ
  • Ali 8 ay önce Şikayet Et
    Mültecilerden yer bulabilirlerse paralı turist gelir
    Cevapla
  • Utanmanız yok 8 ay önce Şikayet Et
    Ulan hiçmi utanmanız yok ,yalanlarla nereye kadar.
    Cevapla
  • Türk 8 ay önce Şikayet Et
    Karadeniz tarafı daha önemli.. Bol paralı olan Turist Karadeniz i tercih ediyo.. Turizm yatırımları artırılması gerek
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Elin fakiri tatile geliyor ucuz diye.
    Cevapla
  • mert 8 ay önce Şikayet Et
    hergün 100 milyar dolar geliyor.kabak tadı verdi artık.rakamı biraz düşürün inandırıcı olsun.
    Cevapla
  • Burhan 8 ay önce Şikayet Et
    Haberi okumadan yorum yapan cahile yurdum insanı....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR