Deprem bölgesi için yeni karar! Süre uzatıldı

Depremlerden etkilenen 11 ilde, konut ve iş yeri yıkılan, ağır ve orta hasarlı hale gelen, acil yıkılacak olan elektrik ve doğal gaz abonelerinin ödenmemiş tüketim bedelleri borçlarının silinmesi için başvuru süresi 1 Kasım'a kadar uzatıldı

ABONE OL
GİRİŞ 22.08.2023 09:54 GÜNCELLEME 22.08.2023 11:02 EKONOMİ
Deprem bölgesi için yeni karar! Süre uzatıldı
Deprem bölgesi için yeni karar! Süre uzatıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde, konut ve iş yeri yıkılan, ağır ve orta hasarlı hale gelen, acil yıkılacak olan elektrik ve doğal gaz abonelerinin ödenmemiş tüketim bedelleri borçlarının silinmesi için başvuru süresi 1 Kasım'a kadar uzatıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının Olağanüstü Hal Kapsamında Enerji Tüketim Bedellerinin Terkinine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, şirketler ilgili tüketicilere ilişkin başvurularını defaten veya ayrı ayrı yapabilecek. Ancak ilgili şirketin terkin kapsamındaki tüm tüketicileri için yapacağı başvuru süresi, hasar durumuna karşı itiraz edilmiş veya yargı yoluna başvurulmuş olanlar hariç olmak üzere 1 Kasım'a kadar tamamlanacak. Söz konusu süre, 25 Mayıs'ta yayımlanan Resmi Gazete'de 90 gün olarak açıklanmıştı.

KAYNAK : AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Ahmet 8 ay önce Şikayet Et
    Her şey kaplumbağa hızıyla ilerliyor. Malatya da yıkılması gereken evlerin %90 ı daha duruyor. Bu şehir ne zaman ayağa kalkacak. Allahımm sen yardım et.
    Cevapla
  • hhhhhh 8 ay önce Şikayet Et
    uzaktan eğitim devam etsin
    Cevapla
  • Dggfgh 8 ay önce Şikayet Et
    Ohhhhh kiyaga bak büyük bur başarı olma öyle şey Bence gidin haciz işlemlerini başlatın evini başına yıkın hapse atın vekillerimiz hakkını yedirmeyiz
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR