Memur-emekli zammında son durum: Hakem Kurulu süreci başladı

Memur ve memur emeklilerini ilgilendiren Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde zam konusunda anlaşma sağlanamaması üzerine Kamu Görevlileri Hakem Kurulu ilk toplantısını yaptı. Kurul kararına itiraz edilemeyecek.

ABONE OL
GİRİŞ 26.08.2023 13:12 GÜNCELLEME 26.08.2023 13:13 EKONOMİ
Memur-emekli zammında son durum: Hakem Kurulu süreci başladı
Memur-emekli zammında son durum: Hakem Kurulu süreci başladı

Kamu İşveren Heyeti ile yetkili konfederasyon Memur-Sen'in, 1 Ağustos'ta başlayıp 22 Ağustos'ta sona eren 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde 2024 ve 2025'teki zam oranında uzlaşamamasının ardından Kamu Görevlileri Hakem Kurulu süreci başladı.

Kamu Görevlileri Hakem Heyeti, Sayıştay Başkanı Metin Yener başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi. Saat 10.30'da Sayıştay'da başlayan toplantı 1,5 saat sürdü.

Memur-Sen, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na sunulmak üzere başvurusunu dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na iletmişti.

Memur-Sen başvurusunda, toplu sözleşme masasında uzlaşılan maddelerin lehlerine genişletilmesi kaydıyla uzlaşılamayan taleplerinin Kurul tarafından bağıtlanmasını istedi.

AY SONUNA KADAR SÜRE VAR

Çalışmalarına bugün başlayacak kurulun, kararını vermek için ay sonuna kadar süresi bulunuyor.

Kurulun verdiği karar kesin olacak ve karara itiraz edilemeyecek.

KURULDA KİMLER YER ALIYOR?

Başkanlığını Sayıştay Başkanı Metin Yener'in yaptığı kurul, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Lutfihak Alpkan, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı İsmail İlhan Hatipoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkan Yardımcısı İsa Atçeken, akademisyenler Prof. Dr. Fatih Uçan ve Prof. Dr. Fatih Yardımcıoğlu, Memur-Sen Genel Başkan yardımcıları Hüseyin Öztürk ve Soner Can Tufanoğlu, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan Yardımcısı Türkeş Güney ve KESK Genel Sekreteri Şenol Köksal'dan oluşuyor.

HÜKÜMETİN TEKLİFİ NEYDİ?

Kamu İşveren Heyeti, 14 Ağustos'taki ilk teklifinde 2024'ün ilk altı ayında yüzde 14, ikinci altı ayında yüzde 9, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 zam teklif etmiş, 17 Ağustos'ta ise teklifini 2024'ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 şeklinde revize etmişti.

KAYNAK : İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 27 TÜMÜ
  • adalet 1 yıl önce Şikayet Et
    Hakemler taraflı, şaibeli bir sonuç çıkmaz. Atanan adamıın hakemliği de şüphelidir.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    İlkokul mezunu büro temizlik görevlisi kamu işçisinin ortalama aylık geliri ; maaş haricinde aldığı tediyeler, normal ikramiyeler, bayram ikramiyeleri, yemek/yol ücretleri, ilave ek ödemeler, sosyal yardımlar, vs.lerle 35.000 TL 'ye yaklaşmış şu an. Üniversite mezunu sorumluluk sahibi bir memurun da aylığının 35.000 TL olmasını istemesi en doğal hakkıdır.
    Cevapla
  • Emekli memur 1 yıl önce Şikayet Et
    Aga sen zor doyarsın yatardığın üç kuruşluk pirim ben 40 yıl çalıştım. Ayıptır sizi bir türlu Demekki doyuramıyorlar.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    memur ve memur emeklisi diye haber başlığı yazın, diğer emekliler dışlanmış emekli oluyor 25 - 30 sene çalışmış işçi emeklilerinin burada hakkı yok ne yazık ki...
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Hakem heyetini memura vereceği zam belli hükemet 0,5 artırmazsa onlarda artıramaz hiç kimse koltuğundan olmak istemez 15-10 2024,6-5 2025 hayel kurmaya gerek yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR