ASELSAN'dan milyarlık anlaşma! TOLUN'da bir ilk oldu

ASELSAN, 35,6 milyon dolar tutarında TOLUN güdümlü mühimmat ihracat sözleşmesi imzaladı. TOLUN ilk kez Bayraktar Akıncı TİHA'da test edilmişti.

ABONE OL
GİRİŞ 28.08.2023 16:39 GÜNCELLEME 28.08.2023 16:39 EKONOMİ
ASELSAN'dan milyarlık anlaşma! TOLUN'da bir ilk oldu
ASELSAN'dan milyarlık anlaşma! TOLUN'da bir ilk oldu

Aselsan Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında, şirketin, uluslararası bir müşterisinin son kullanımına yönelik Baykar ile Akıncı platformlarında kullanılmak üzere, toplam bedeli 35 milyon 580 bin dolar tutarında TOLUN güdümlü mühimmat ihracat sözleşmesi imzaladığı bildirildi.

Açıklamada, TOLUN güdümlü mühimmatının ilk ihracat sözleşmesinin gerçekleştirildiği belirtildi.

"TOLUN'UN İLK İHRACAT BAŞARISI..."

ASELSAN'ı tebrik eden Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Milli ve özgün olarak geliştirdiğimiz SİHA platformlarımızın ihracat başarısı, aynı zamanda Türk savunma ve havacılık sektöründe yüzlerce firmanın da önünü açıyor. TOLUN'un ilk ihracat başarısı hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

İLK DEFA AKINCI'DA KULLANILDI

Bayraktar Akıncı TİHA'dan başarıyla ateşlenen TOLUN Minyatür Bomba, GPS/INS güdümü sayesinde 26 bin feet irtifadan, 30 kilometredeki hedefini tam isabetle vurarak ilk defa bir insansız hava aracı platformunda test edildi.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Rabbım muafak eylesın
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR