ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın; ‘Dijital dönüşüm trenini kaçırmamalıyız’’

Türk iş insanlarının uluslararası ticarette rekabet gücünü artırmaya yönelik dijitalleşme çalışmalarında ASKON Üyelerine destekte bulunduklarını belirten ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, "2030-2050 Trenini kaçırmamalıyız" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 29.08.2023 12:19 GÜNCELLEME 29.08.2023 12:19 EKONOMİ
ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın; ‘Dijital dönüşüm trenini kaçırmamalıyız’’
ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın; ‘Dijital dönüşüm trenini kaçırmamalıyız’’

Türk iş insanlarının uluslararası ticarette rekabet gücünü artırmaya yönelik dijitalleşme çalışmalarında ASKON Üyelerine destekte bulunduklarını belirten ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın; ‘’Avrupa Birliği dijital dönüşüm pusulasını yayınlayarak 2030 ve 2050 yılları için hedef koydu. İş insanları olarak yarının rekabetçi ortamında mücadele etmek istiyorsak dijital dönüşüm hususunda ilgili projelere ağırlık vermeli, bu alanda kaynak ve farkındalık oluşturmalıyız’’ dedi.  

2030-2050 Trenini kaçırmamalıyız

Avrupa Birliği "2030 Dijital Pusula" ile dijital alanda dışa bağımlılığı azaltmayı ve işletmeleri insan merkezli ve sürdürülebilir bir dijital geleceğe hazırlamayı amaçlamaktadır. Ve yine Avrupa Birliği, Avrupa Yeşil Mutabakatı ile üretim ve büyüme stratejisine yeşil bir yön vermiş, 2050 yılına kadar Avrupa Kıtasının iklim nötr olmasını hedeflemiştir Bu bağlamda Avrupa'daki yetişkin nüfusun % 80'inin temel dijital becerilere sahip olmasını, Birlik çapında bilişim ve iletişim teknolojileri alanında çalışan uzmanların sayısını 20 milyona çıkarılmasını hedeflemektedir. Ne var ki Türkiye’nin 2022 yılı dijital dönüşüm endeksi geçtiğimiz yıla oranla yüzde 2,8’lik bir düşüşle 5 üzerinden 3,12 olarak ölçülmüştü. Son dönemdeki ekonomik sıkıntılar, finansa erişim kaynaklarının kıtlığı ve dijital dönüşüm projelerine gereken önemin verilmemesi bu düşüşün gerekçeleri olarak sıralanmaktadır. 

Üyelerimize dijital dönüşüm konusunda destek oluyoruz

ASKON olarak bu bağlamda 2030 ve 2050 trenini kaçırmamak ve uluslararası rekabetimizi güçlendirmek adına üyelerimizin dijitalleşme çalışmalarına katkı sunuyoruz. ASKON üye işletmelerinin avantajlarının kullanılabileceği ASKON online sistemine entegre NFC özellikli üyelik kartı oluşturarak üyelerimize göndermeye başladık. Üyelerimiz bu sayede yabancı dillerde profillerini oluşturarak uluslararası mecrada daha çok kitleye ulaşabilecek, giderlerinden tasarruf edebilecek ve anında muhatabı ile iletişime geçebilecek ve ticaretlerini artırabileceklerdir dedi.  Başkan Aydın ayrıca Dijital dönüşümle ilgili projelere öncelik tanıyan finansal desteklerin oluşturularak bu konuda bilinç sağlanması gerektiğini de vurguladı.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR