Karadenizli balıkçılar 1 Eylül'e hazır

Denizlerde av sezonunun başlamasına sayılı günler kala Karadenizli balıkçılar hazırlıklarını tamamladı.

ABONE OL
GİRİŞ 30.08.2023 02:10 GÜNCELLEME 30.08.2023 02:10 EKONOMİ
Karadenizli balıkçılar 1 Eylül'e hazır
Karadenizli balıkçılar 1 Eylül'e hazır

Türkiye balıkçılığının yüzde 7,5'i, Karadeniz balıkçılığının da yüzde 35'inin yapıldığı Sinop'ta balıkçıların av yasağının sona ereceği 1 Eylül için heyecanlı bekleyişi sürüyor. Balıkçılar tamir ve son ağ bakımlarını sürdürüyor.

‘Vira Bismillah’ demeye hazırlanan Sinoplu balıkçılar 31 Ağustos Perşembe gününü 01 Eylül Cuma gününe bağlayan gece denize açılacak.

Sinop Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Birliği Başkanı Namık Ünlü, bu sezon umutlarının palamuttan yana olduğunu belirterek, “Heyecanla bekliyoruz. Tayfamız geldi. 1 Eylül’de denize çıkacağız. Palamut ilk önceliğimiz ama palamut denizde bu sene çok az gözüküyor. Tabii, umudumuz palamuttan sonra hamsi, istavrit, lüfer, çinakop gibi balıkların peşine gideceğiz. Nasibimizi arayacağız. Balık bol olsun ki biz de sürümden kazanalım. Halkımız da bol bol balık tüketsin. 1 Eylül’den sonra tüm arkadaşlarımıza kazasız belasız bir sezon diliyorum” dedi.

Balıkçılar, Karadeniz'de özellikle Samsun, Ordu ve Sinop bölgesinde bu yıl bereketli bir sezon bekliyor.

 

 

KAYNAK : İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • emekli öğretmen 7 ay önce Şikayet Et
    Balık ihracatı devam ederse kimse balık yiyemeyecek artık,zenginler hariç.
    Cevapla
  • Mikail 7 ay önce Şikayet Et
    1 Eylül uzatılsın 1 ekim olsun
    Cevapla
  • muşi dayı 7 ay önce Şikayet Et
    Marmara dakiler hazır değil mi yani
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR