Biber, bu yıl altın yılını yaşıyor

Aydın’ın Efeler ilçesinde, geçtiğimiz yıllara göre bu yıl hem rekolte hem de fiyat yönünden üreticileri memnun eden biber, altın yılını yaşıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 06.09.2023 21:15 GÜNCELLEME 06.09.2023 21:15 EKONOMİ
Biber, bu yıl altın yılını yaşıyor
Biber, bu yıl altın yılını yaşıyor

Ekolojik konumu ile birçok tarım ürününün yetiştiği Aydın’da, bu yıl biber üreticilerinin yüzü güldü. Hem rekolte hem de fiyat yönünden biber altın yılını yaşarken, mevsim şartlarının da iyi gitmesiyle biberin kilosu 20 TL’den alıcı buluyor. Sabahın erken saatlerinde yevmiyeciler ile tarlaya giren üreticiler, biberlerini hasat ederken, toplanan ürünleri satışa hazırlıyor. Biber tarlasında çalışmak isteyen yevmiyeciler ise kadınlarda 300, erkeklerde 450 TL olarak yevmiye parası kazanıyor.

Armutlu Mahallesi’nde çiftçilikle uğraşan biber üreticisi Hüdaverdi Akgül, biberin bu yıl yüzleri güldürdüğünü ifade ederek “Allah bereket versin bu yıl biberin durumu iyiydi. Diğer mahsullerden zararlar ettik ama bu yıl biber iyi para yaptı. Şu anda kırmızı biberin kilosunu 20 TL’den satıyoruz, toptan olursa 18 TL’den veriyoruz. Yakında biberden bu kadar güzel para kazanmadık. Bir dönüm yerden yaklaşık 2-3 ton biber alınır. Yarı yarıya kazandırıyor. Yarısı masraf desen yarısı kazanıyor. Biber bu yıl altın çağını yaşıyor. Bu yıl biber iyiydi ama domatesi 2 lira 45 kuruştan verdik. Domates pazarda 10 TL ama bizde 2 lira 45 kuruş oldu salçalık olarak. Yani domatesten zarar ettik” dedi.

 

KAYNAK : İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • emekçi 7 ay önce Şikayet Et
    Pazarda neden hala 25-30 tl.
    Cevapla
  • Serdar 7 ay önce Şikayet Et
    ben bu seneki kadar bol biber görmedim,köyde babam ekti az biryer maşaallah fışkırdı mübarek,ama fasülye hiçmi hiç yok olmadı ne hikmetse domates zaten hastalık hastası hep hasta çürüyor nedense...
    Cevapla
  • Emekli memur 7 ay önce Şikayet Et
    Herkes kendi fiyatını koyuyor. Hak haram helala kimse bakmıyor. Bakmıyorlar diyelim eee denetleme nerede. Hükümet tehdit ten başka bir şey yapmıyor. Boş tehdit olduğunu yıllardır gördükleri için hükümeti de takan yok. Tek bir durum kalıyor Allah yardımcımız olsun
    Cevapla
  • Ziya 7 ay önce Şikayet Et
    Uretici zarar ettik ,halci zarar ettik ,pazarci zarar ettik ,be alcaklar hic gozunuz doymayacakmi ,Allah elinizden aldiginda mi sukredeceksiniz.
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    domates
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR