DASK gidiyor, zorunlu afet sigortası geliyor

DASK'ta yapılacak kapsam değişikliğiyle, depremin yanında, sel, orman yangını, dolu, heyelan gibi tüm doğal afetler tek teminatta yer alacak. Böylece 'zorunlu deprem sigortası' kavramı yerini 'afet sigortası'na bırakacak.

ABONE OL
GİRİŞ 12.09.2023 14:53 GÜNCELLEME 12.09.2023 14:59 EKONOMİ
DASK gidiyor, zorunlu afet sigortası geliyor
DASK gidiyor, zorunlu afet sigortası geliyor

2024-2026 yıllarını kapsayan Orta Vadeli Programa göre, tüm afet tehlikelerini kapsayacak afet sigortası geliştirilerek yaygınlaştırılacak.

Konut ve iş yerlerine yönelik zorunlu deprem sigortası kavramı böylece yerini afet sigortasına bırakacak. Zorunlu afet sigortasında depremin yanında sel, orman yangını, dolu, heyelan gibi tüm doğal afetler teminat kapsamında yer alacak.

Yeni uygulamada teminatların da enflasyona endeksli olarak artırılması hedefleniyor.

Sigorta yaptıranlar kapsamlı bir poliçe satın alarak her türlü afete karşı korunacak.

Prim ödemeleri de buna göre ayarlanacak.

Teminatlar artırıldığında primin de artacağını aktaran Sigorta Uzmanı Mine Baler, "Prim vatandaşı koruyacak şekilde artırılacak. Yeni düzenleme 2024 yılında sisteme gireceği için primleri de o zaman göreceğiz ama çok büyük bir fahiş artış beklemiyoruz" dedi.

Zorunlu afet sigortasının 2024 yılından itibaren hayata geçmesi hedefleniyor.

KAYNAK : TRT Haber
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 24 TÜMÜ
  • Cüneyt 7 ay önce Şikayet Et
    DASK bir kurum, bir yere gittiği de yok. Sigortanın adı Zorunlu Deprem Sigortası. Değişecek olan budur, Zorunlu Afet Sigortası olacak anlaşıldığı kadarıyla.
    Cevapla
  • AliT 7 ay önce Şikayet Et
    Afet sigortası sadece ev alıp satmada değil zorunlu olsun nasıl emlak vergisi ödüyorsa afet sigortasınıda ödesin ev alım satım larda ödenen sigorta bir daha ev alana kadar kimsenin aklına gelmiyor
    Cevapla
  • Kaan 7 ay önce Şikayet Et
    Şu araç denen sigortalarıda ayarlayın. Trafik sigortası, kasko sigortası. Bu nedir arkadaş. Birtane yapın hepsi için ğeçerli olsun. Bir işede yaramıyor bu trafik sigortası. Kasko varsa, trafik niye.
    Cevapla
  • Qwerty 7 ay önce Şikayet Et
    İşsizlik sigorta fonu gibi, bir zamanlar nema vardı onun gibi vs vs gibi olur herkes ödediği ile kalır deprem olduğunda yıkılan yerleri inşaa etmek için vatandaşa para dağıtmak için kullanacaklar
    Cevapla
  • gurbetci 7 ay önce Şikayet Et
    Avrupadada böyle her evin sigortasi var, afet durumunda sigorta devreye giriyor devlet ancak devlet gidipde ev yapmaz o afetzedelere
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR