Araç sahipleri dikkat!..Trafik sigortalarıyla ilgili önemli karar

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, zorunlu trafik sigorta prim teklifi alamayanların azami prim tutarlarına karar vermeye yetkili olacak.

ABONE OL
GİRİŞ 19.09.2023 08:45 GÜNCELLEME 19.09.2023 09:24 EKONOMİ
Araç sahipleri dikkat!..Trafik sigortalarıyla ilgili önemli karar
Araç sahipleri dikkat!..Trafik sigortalarıyla ilgili önemli karar

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren zorunlu trafik sigortasına ilişkin Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu önemli düzenleme yaptı.

Zorunlu trafik sigorta primi teklifi alamayanlara yönelik olarak azami prim tutarını belirlemede yetkili olarak SEDDK karar verecek.

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikte şöyle denildi:

"KARAYOLLARI MOTORLU ARAÇLAR ZORUNLU MALİ SORUMLULUK SİGORTASINDA TARİFE UYGULAMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 14/7/2007 tarihli ve 26582 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmeliğin Ek- 4’ünün 1 inci maddesinin birinci fıkrasına birinci cümlesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki cümle eklenmiştir.

“Kurul, belirlenen süre içerisinde bu Yönetmelik kapsamında sigorta prim teklifi alamayan işletenlerin araçlarının grubuna bakılmaksızın Havuz kapsamına alınmasına ve bunlara uygulanacak azami prim tutarlarına karar vermeye yetkilidir.”

MADDE 2- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Yönetmelik hükümlerini Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı yürütür."

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 17 TÜMÜ
  • Nuh 7 ay önce Şikayet Et
    25 yıl oldu sektörün içindeyim. Lütfen Türkçesi iyi olan bana bunu tercüme etsin. "Ek- 4’ünün 1 inci maddesinin birinci fıkrasına birinci cümlesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki cümle eklenmiştir." SEDDK bir kurum, kurumun yöneticileri defalarca toplantı üzerine toplantı yaptılar ve sonuçta buna mı karar verdiler. Bravo. Tebrikler.
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Trafik sigortası kaç katına çıktı ,araç diyatları aldı başını gidiyor ama sigortanın karşıladığı bedel 120 bin tl bufiyata araç farı satıyorlar kaldıki tamiri dünya para bu konuyada el atılsın .
    Cevapla
  • çağrıbey 7 ay önce Şikayet Et
    telefon abone liģi gibi yenilemezsen otomatik yenileme gibi
    Cevapla
  • hamdi 7 ay önce Şikayet Et
    kaskosu olan araca zorunlu sigorta yapmak son derece yanlış bir tutum.:)) kibar yazdım siz anlayın
    Cevapla
  • Orhan 7 ay önce Şikayet Et
    Kasko senin arabanı. Trafik sigortası karşı arabayı öder. Öğrenmekte fayda var
    Cevapla
  • ALBATROS 7 ay önce Şikayet Et
    Trafik Sigortasını Her Aracın Modeline ve Yaşına Göre Devlet Belirlemeli Vve Standart Getirmeli Yok Şu Fiyat Yok Bu Fiyat Diye Diye Hem Vatandaşın Kafası Karışıyor Hemide Vatandaşı Sigorta Şirketlerin Kucağına Oturtuyor Bu Kararı Kim Verdiyse
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR