SPK'den 4 kişiye geçici işlem yasağı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 4 kişiye 6 ay süreyle geçici işlem yasağı uygulanmasına karar verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 19.09.2023 22:50 GÜNCELLEME 20.09.2023 15:48 EKONOMİ
SPK'den 4 kişiye geçici işlem yasağı
SPK'den 4 kişiye geçici işlem yasağı

SPK haftalık bültenine göre, Kurul, Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ (PEGYO) pay piyasasında gerçekleştirilen işlemlerde 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 107/1 maddesinde sayılan fiilin işlendiğine dair makul şüphe bulunması nedeniyle 4 kişiye yasak getirdi.

Kurul, yatırımcıların hak ve yararlarının korunmasını teminen, yapay piyasa oluşturmaya yönelik işlemlerin engellenmesi amacıyla söz konusu isimlere 20 Eylül itibarıyla borsalarda 6 ay süreyle geçici işlem yasağı uygulanmasını kararlaştırdı.

KAYNAK : AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    6 ay sonra aynen devam yani Çok komik ve komik ceza.....Rezil bir durum
    Cevapla
  • Halil001 7 ay önce Şikayet Et
    Vatansever izner in 77 ye çıkması bile mucize,
    Cevapla
  • vatansever 1071 7 ay önce Şikayet Et
    izenerjide her gün yapıyolar bırak yapanlara cezayı ky ler cezalandırıldı bürüt verilerek.neden virman yasağı gelmiyor paslaşıp duruyolar göstere göstere 3 haftadır olan küçük yatırımcılara oldu spk malesef ha varlığı ha yokluğu güven sarsılıyor borsaya
    Cevapla
  • Halil001 7 ay önce Şikayet Et
    Kim olduklarını da yazsaydınız, adamlar voleyi vurduktan sonra işlem yasağı getirsen nolur, mal varlıklarına el koy gücün yetiyorsa madem ki.
    Cevapla
  • Ersan 7 ay önce Şikayet Et
    SPK yetkilileri piop belasını ne zaman kaldıracaksınız yatırımcının parasını soyma sistemi piop kalksın yatırımcı rahatlasın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR