Deniz suyu sıcaklığı düşmeyince balıkçılar eli boş dönüyor

Deniz suyu sıcaklığın halen düşmemesi nedeniyle bazı balıkçılar, avlanmaya bile çıkmazken bazıları ise boş dönüyor.

ABONE OL
GİRİŞ 25.09.2023 22:27 GÜNCELLEME 26.09.2023 10:21 EKONOMİ
Deniz suyu sıcaklığı düşmeyince balıkçılar eli boş dönüyor
Deniz suyu sıcaklığı düşmeyince balıkçılar eli boş dönüyor

Avlanma yasağının ardından büyük bir heyecanla denizlere açılan balıkçılar, deniz suyu sıcaklığının düşmemesi, poyraz, denizdeki akıntı gibi sebeplerden istedikleri av sezonuna ulaşamadı.

İlk günlerde hamsi ve palamut bereketi yaşayan balıkçılar, son günlerde ise ağları boş limana geri dönüyor. Geceden ava çıkan balıkçılardan bazıları ağların boş olması nedeniyle gece yarısında boş bir şekilde limana dönerken, bazıları ise bazıları ise sabahlara kadar avlanmalarına rağmen çok az balıkla geri dönüyor. Kimi balıkçılar ise biten yakıtları nedeniyle döndükleri limanda yakıtlarını alarak, bereketli olması umuduyla yeniden avlanmaya devam ediyor.

Sessizlik korkutuyor

Karadeniz'de deniz suyu sıcaklığının beklenen dereceye düşmemesi nedeniyle hamsi, Marmara ve Ege denize kaçarken, palamudun da bu sene az olması balıkçıları kara kara düşündürüyor. Her sene bu mevsimlerde, balıkçı tekneleri ve yanaşan kamyonlar nedeniyle tıklım tıklım olan Bartın Limanı Tarlaağzı mevksinde bu günlerde yaşanan sessizlik ise balık dışında avlanma yapanları da korkutuyor.

Deniz salyangozu avlayan Sezai Karataş, "Arkadaşlar geceden çıktı, erkenden döndü galiba. denizde bir şey bulamadı galiba. Bu sezon geçen seneye göre daha sıkıntılı. Normalde buralar çok yoğun olurdu, hareketli olurdu. baksanıza kediler bile ortada görünmüyor, kayboldu" diye konuştu.

Deniz suyu sıcaklığının düşmesini bekliyorlar

Trol avcılığı yapan Kenan Cebeci ise, deniz suyu sıcaklığının düşmesi ile birlikte bereketin daha artacağını ifade ederek, "İşler orta şekerli. mazot almaya geldik. Yakıt alıp, 2-3 ağ daha atıp, 10-15 kasa alabileceğimizi düşünüyorum. Hamsi Karadeniz'de yok, Marmara ve Ege'de var. Bu sene palamut yok. Geçen yılki palamudun 3'te biri yok. Mezgit, barbun, kalkan avlıyoruz. Havalar soğuyunca istavrit, çinekop, tirsi olur. Deniz suyu 16-17 derecede bu aralarda. Havalar soğuyunca hamsi olabilir" diye konuştu.

 

KAYNAK : İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 17 TÜMÜ
  • @İŞÇİ@ 7 ay önce Şikayet Et
    balık fiyatlarını yükseltmek için denizi bile ısıtırlar ahh siz balıkçılar
    Cevapla
  • bir bilen 7 ay önce Şikayet Et
    Hamsi ve istavrit kasımdan önce avlanırsa soyu kurur,prof.larımız bunu devlete söylüyor ama dinleyen yok,ekmeden biçen balıkçılar ise kendi ayaklarına sıkıyorlar,gelecekte çocukları balıkçılık yapamayacak.
    Cevapla
  • emekli öğretmen 7 ay önce Şikayet Et
    İnşallah 2 ay daha böyle gider,yavru hamsi ve istavrit büyür,geçen pazarda her ikiside 5 cm büyüklüğündeydi almadım,tarım bakanı malesef uyuyor,görevden alınmalı.
    Cevapla
  • Vatandaş 7 ay önce Şikayet Et
    Denizlerimiz aç gözlü balıkçıların insafına bırakılmamalı. Avlanma yasağı Marmara denizinde sürekli hale getirilmelidir.
    Cevapla
  • Serkan 7 ay önce Şikayet Et
    Dilerim bu günleride aramayız, millet azdıkça azdı. Rızık Allah'tandır ama kimin umrunda?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR