Sel ve heyelan da DASK kapsamına alınacak

Zorunlu Deprem Sigortası'nda depremin yanı sıra sel ve heyelan da teminat kapsamına alınacak. Zorunlu Afet Sigortası'nda teminatlar enflasyona endeksli olarak artırılacak.

ABONE OL
GİRİŞ 26.09.2023 16:28 GÜNCELLEME 26.09.2023 17:35 EKONOMİ
Sel ve heyelan da DASK kapsamına alınacak
Sel ve heyelan da DASK kapsamına alınacak

2024-2026 yıllarını kapsayan Orta Vadeli Program'da (OVP) afet sigortasına ilişkin detaylar dikkati çekiyor.

Zorunlu Deprem Sigortası teminatları da program kapsamında değişecek. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu çalışmalarını tamamladı. Uygulamanın 2024 yılının üçüncü çeyreğinde hayata geçmesi bekleniyor.

Sigorta yaptıranlar kapsamlı bir poliçe satın alarak her türlü afete karşı korunabilecek. Prim ödemelerinde de Doğal Afet Sigortalar Kurumu (DASK) modelinin devam etmesi öngörülüyor. 

Uygulama kapsamında mevcut poliçelerin vade sonuna kadar devam etmesi planlanıyor. Ancak isteyenlerin iptal edip yeni enflasyon kılavuzlu poliçeden alabilmesi mümkün olabilecek. DASK'ın depremle ilgili azami tutarlarının da yükseltilerek 2 katına çıkarılması bekleniyor.

"Mevcut poliçe iptal edilip enflasyon korumalı poliçe alınabilecek"

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, TRT Haber'de konuya ilişkin şunları kaydetti;

Artık DASK sadece depremi değil sel, heyelan ve evin eşyalarını da sel ve heyelandan kaynaklanan evin eşyalarını da koruyacak.

Yine prim ödemeleri DASK gibi, taksit yapılabilecek, bir defa ödenebilecek. Yenilemelerde indirim olacak. Eviniz zemin katsa biraz daha yüksek prim, üst kattaysa selde daha az prim olacak. Yani böyle kendi içinde bir nüanslar var. Biraz tabii DASK'ın maliyetleri artacak. Ama biz mümkün mertebe daha az maliyet olacak şekilde biraz daha kafa yoruyoruz. Daha taşınabilir bir maliyet üzerine çalışıyoruz.

Enflasyona endeksli olacak. Dolayısıyla tekrar vatandaşımız gidip de yeni poliçe arada ara dönemde zeyilnameyle yeni poliçe almak zorunda kalmayacak. DASK poliçesini aldığında deprem olduğunda tavandan teminatı almış olacak. Biz artık tavandan teminatı vereceğiz. Fiyatlamamızı ona göre belirlemiş olacağız.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Dask gerçekten çok uçuz, ülkemizde demrem gerçegi varsa bu fiat bence sudan ucuz
    Cevapla
  • Çok düşük 7 ay önce Şikayet Et
    Daskın metre kare fiyatını yükseltin ev parası değil harçlık veriyor 1500 milyonluk evin bedeli 340 lira olurmu aldığın ücreti biraz artır ama en azından bir evin üçte iki parasını öde gerçek değerin
    Cevapla
  • öneri 7 ay önce Şikayet Et
    daskı olmayan evin elektriği kesilsin
    Cevapla
  • Adanalı 7 ay önce Şikayet Et
    15 yıl boyunca dask ödedim hem de m2 sini eksiksiz yaptırdım deprem de ağır hasar gören binamız geçen hafta yıkıldı peki dask ne kadar ödedi sadece 270 bin TL bu ülkede adalet var mı bilmiyorum. Zengine var gerçi garibana sahipsize adalet yok.
    Cevapla
  • Angaralı 7 ay önce Şikayet Et
    15 yılda yatırdığın para 1-2bin aldığın para 270bin. Arsanda duruyor yerinde. İyiki yapmışım diyeceğine. Somurtuyon. Yaptırmasan beş para alamazdın. Bence gayet iyi. Yatırdığın paraya göre. özel poliçe yaptırsaydın 50bin ödeseydin alırdın o zaman 2milyon
    Cevapla
  • Ülkede sistemyok 7 ay önce Şikayet Et
    Para istemiyoruz bize aynı yerden ev versin sadece el gördülük iş yapıyorlar dask yaptırmanın ücreti 300 lira yaw ücreti çok al ama ödeneğinde çok ver
    Cevapla
  • erhan 7 ay önce Şikayet Et
    dasm once depremzedenin parasin tam odesin, paramizin yarisini aldik, zeyilname adi altinda bir dolabdiricilik yaptilar milleti magdur ettiler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR