Son dakika: Türkiye'den Romanya ile 'doğal gaz' anlaşması! Sabaha karşı duyuruldu...

Son dakika haberi... Türkiye'den Romanya'ya günlük 4 milyon metreküpe kadar doğal gaz ihracatı için iki ülke arasında anlaşmaya varıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 27.09.2023 10:21 GÜNCELLEME 08.10.2023 12:25 EKONOMİ
Son dakika: Türkiye'den Romanya ile 'doğal gaz' anlaşması! Sabaha karşı duyuruldu...
Son dakika: Türkiye'den Romanya ile 'doğal gaz' anlaşması! Sabaha karşı duyuruldu...

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'den (BOTAŞ) yapılan açıklamada, Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda belirlenen amaçlara emin adımlarla ilerlemeye devam edildiği belirtildi.

Gelecek 3 yılda BOTAŞ'ın Türkiye'nin ihracatçı ilk 10 kuruluşu arasına girmeyi hedeflediği kaydedilen açıklamada, "BOTAŞ, bölgenin büyük enerji şirketlerinden OMV Petrom ile önemli bir anlaşmaya imza atmıştır. Günlük 4 milyon metreküpe kadar doğal gaz arzına imkan sağlayan 31 Mart 2025 tarihinde sona erecek anlaşma kapsamında Türkiye'den Romanya'ya boru hatları ile doğal gaz ihracatına 1 Ekim'de başlanacaktır." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, tarafların doğal gaz ticaretinin yanında iletim, depolama, üretim ve yeşil enerji teknolojileri alanlarında da işbirliğini geliştirme konusunda mutabık kaldığına işaret edilerek, "Bugüne kadar boru hattı vasıtasıyla bölge ülkelerinden Yunanistan, Bulgaristan ve Macaristan'a doğal gaz ihracatına dair önemli anlaşmalar gerçekleştiren BOTAŞ, gaz arzı sağladığı ülkelere Romanya'yı da ekleyerek komşu piyasalarda ve Avrupa'da enerji arz güvenliği ve çeşitliliğine katkısını pekiştirmektedir. Bu kapsamda BOTAŞ, yeni ihracat anlaşmaları için birçok ülke ve şirket ile görüşmelerine devam etmektedir." değerlendirmesinde bulunuldu.

Türkiye, Macaristan ile ağustosta, Bulgaristan ile de ocakta doğal gaz ihracatı anlaşması imzalamıştı.

KAYNAK : AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 56 TÜMÜ
  • vatandaş38 7 ay önce Şikayet Et
    ne saçma bi karar senin ülkende dogalgazı olmayan biri sürü insan var olup da dogru dürüst yakamayan (fiaatan dolayı) bir sürü aile var önce kendi vatandaşın sonra ROMANYAAA
    Cevapla
  • Aydin 7 ay önce Şikayet Et
    Dis ülkeye vererek Türkiyede sanki dogalgaz kalmiyor gibi yaziyorsun. Dis ülke satmakla genel dogalngaz fiyatini düsürme imkani olusuyor.
    Cevapla
  • gurbetci 7 ay önce Şikayet Et
    Ticaret bu anlamadinmi
    Cevapla
  • Kamil 7 ay önce Şikayet Et
    3 boru arterinden Avrupa'ya gaz arzı yapabiliriz . 1 - Yunanistan Trans Adriyatik Hattı , 2 - Bulgaristan - Doğu Avrupa ve Orta Avrupa Hattı , 3 - Karadeniz altından Romanya ve Kuzey Avrupa Hattı , böylelikle hem gaz arzı hacmini artırır , Hem de jeostratejik olarak sorun çıkabilecek ülkeler ihtimalini ortadan kaldırmış oluruz .
    Cevapla
  • CESUR ADAM 7 ay önce Şikayet Et
    Mübarek caktırma biz buna karadeniz gazı diyoruz, Putinden bedavaya yakın alıyoruz. Sonuçta türkiyeye ambargo yok. karadeniz gazı niyetine satıyoruz işte Rusya kazanıyor Türkiye kazanıyor (Asrın depremi ev dağ gibi enkaz EYP FÜZELER HELEPOPTERLER almak 1 molyon ise fabrikayı kurmak 100,000 miyon belkide daha fazladır) Bu paralar hereden geliyor, Buna karşı askeri ÜÇRETE VERGİ ALINMIYOR
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Ne kadar nankör olduk. 6 aydır tek kuruş fatura odemeyen adam devlete laf atar oldu. Bu gaz türkmen gazı kazak gazı azerbarcan gazı. satın alıp satıyoruz. 1/4 bize geliş fiyatı. Onların gaz alacak başka yeri yok. Rus gazını almak zorundayız. Antlaşma 2025 te bitiyor.
    Cevapla
  • ucuzcu 7 ay önce Şikayet Et
    Hala, Karadeniz değil, Rus gazını satıyoruz diyenler var, Az araştırın o hatlar, Türkiyenin ihtiyacını bile karşılamıyor, Alın size ithal ettiğimiz gaz oranı, Rusya yüzde 33.59, Azerbaycan yüzde 24, İran yüzde 11.06, Cezayir yüzde 11.58, Nijerya yüzde 2.82 ve yüzde 16.95 diğer ülkeler. O hat yetiyorsa niye taa Amerikadan gaz alıyoruz, pahalı satıyorsak Romanya niye bizden alsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR