AYM ek MTV başvurusunu reddetti

Anayasa Mahkemesi (AYM), ek MTV alınmasını öngören düzenlemenin iptali talebini oy birliği ile reddetti. Kasım ayının ikinci taksidi ve ağustos ayının da ödenmeyen taksidi vatandaşlar tarafından ödenmesi gerekiyor.

ABONE OL
GİRİŞ 28.09.2023 12:24 GÜNCELLEME 28.09.2023 12:56 EKONOMİ
AYM ek MTV başvurusunu reddetti
AYM ek MTV başvurusunu reddetti

Anayasa Mahkemesi (AYM), ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) alınmasını öngören düzenlemenin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle yapılan başvuruyu karara bağladı.

Yüksek mahkeme, ek MTV alınmasını öngören düzenlemenin iptaline ilişkin yapılan başvurunun reddine karar verdi.

TAHSİLATIN YÜZDE 87'Sİ GERÇEKLEŞTİ

6 Şubat'ta 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgenin finansman ihtiyacını karşılanması üzere "milli seferberlik" kapsamında getirilen ek MTV ödemelerinde ilk taksit tahsilat rakamları belli oldu.

Söz konusu ihtiyacın karşılanmasına katkıda bulunmaya yönelik bir defaya mahsus olmak üzere ihdas edilen ek MTV'nin, 2023 yılı Ağustos ve Kasım aylarında iki eşit taksitte ödenmesine yönelik düzenleme yapılmıştı.

Buna göre 22 Eylül 2023 tarihi itibarıyla ilk taksit döneminde 9 milyon 919 bin 966 taşıt için 13 milyar 157 milyon 597 bin 71 lira ek MTV ödendi. Böylece ilk taksit dönemi itibarıyla beklenen tahsilatın yüzde 87'si gerçekleşmiş oldu.

İKİNCİ TAKSİT ÖDEMELERİ KASIM AYINDA

İkinci taksiti kasım ayında ödenecek ek MTV'den 2 taksitte toplam 30 milyar lira gelir elde edilmesi hedefleniyor.

Böylelikle 10 milyon civarında taşıt için ilk taksitte elde edilen yaklaşık 13,2 milyar liralık tahsilat ile hedeflenenin yüzde 43,8'i ödenmiş oldu.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 323 TÜMÜ
  • Bir bilen 7 ay önce Şikayet Et
    Alınan karar hukuk dışıdır. AYM tarafsızlığını yitirip adaletin terazisini bozacak bir karar almıştır. Bu konu deprem ya da afetlerle açıklanacak bir konu değildir. Milletimizin vicdanını sömürerek zorla, çeşitli kanunların ve yetkilerin arkasına sığınarak bu şekilde milletten haraç kesilmesi kabul edilecek bir olay değildir.
    Cevapla
  • Emekli vatandaş 7 ay önce Şikayet Et
    Yapacak birşey yok seçimler yaklaştı belki bir vergi affı gelir diye vatandaş bekler zaten parası olan zengin ödedi garibanada fakir fukaraysa af gelecek diye bekler vatandaş ödeyemiyorsa canınımı alacaksınız
    Cevapla
  • ibrahim kılıç 7 ay önce Şikayet Et
    Adı üstünde depremzedeye kullanılacak. Ateş solumayı bırak ateş saçsan ne yazarsın ? 3-5 bin için bunu yapanlar hiç kusura bakmasınlar savaşa girsek can sevdasına kılını kıpırdatmazlar. Lafa geldimi vatan millet sakarya. Toz kaldırmadan yavaş yavaş devam et .....
    Cevapla
  • başgan 7 ay önce Şikayet Et
    en fazla 1 sene daha ödememek için çabalar millet. muayene zamanı gelince mecburen ödeyecek. zaten satacağı zaman da ödenmiş olması gerekiyor. hepsi seve seve alınacak bu verginin.
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Her halde 7 veya 8 yerden para aliyon doğru karar diyon.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR