Türkiye, Moldova'ya doğal gaz ihraç edecek

Türkiye, 1 Ekim'den itibaren Moldova'ya günlük 2 milyon metreküp doğal gaz ihraç edecek.

ABONE OL
GİRİŞ 28.09.2023 16:04 GÜNCELLEME 28.09.2023 17:33 EKONOMİ
Türkiye, Moldova'ya doğal gaz ihraç edecek
Türkiye, Moldova'ya doğal gaz ihraç edecek

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'den (BOTAŞ) yapılan açıklamada, Enerji Yüzyılı vizyonu ile yeni ihracat anlaşmaları için birçok ülke ve şirketle görüşmelerin sürdüğü bildirildi.

BOTAŞ'ın birbiri ardına gerçekleştirdiği ihracat anlaşmalarıyla Avrupa'nın enerji arz güvenliğinin teminatı olmaya devam ettiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

Türkiye bir taşla iki kuş vurdu: Gizli hazineler bulundu ihracat başladıTürkiye bir taşla iki kuş vurdu: Gizli hazineler bulundu ihracat başladı

"BOTAŞ, gerçekleştirdiği altyapı yatırımları, gelişmiş iletim sistemi, coğrafi konumu ve bu güçlü altyapısının sağladığı avantajları değerlendirerek yeni ihracat anlaşmaları yapmaya devam ediyor. BOTAŞ, ülkemizi doğal gaz ticaret merkezi konumuna ulaştırma hedefi kapsamında, 'Türkiye'nin ve Avrupa'nın Enerjisi' unvanıyla doğal gaz ihracatı gerçekleştirdiği ülkeler listesine yeni bir Avrupa ülkesini daha ekledi. Bu kapsamda BOTAŞ, bölgede ve özellikle Moldova enerji piyasasında aktif rol oynayan East Gas Energy Trading şirketi ile doğal gaz ihracatı anlaşmasına imza attı."

 

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 41 TÜMÜ
  • Emekçi 7 ay önce Şikayet Et
    Yorumların hemen hemen tamamını gözden geçirdim. Arkadaşlar tam bir buçuk senedir Karadeniz gazı için ailemden uzak şantiyede çalışıyorum. Kimi buranın yerlisi, kim 300 veya 1000 küsür km öteden geldi. Tabi şu an için olumsuz veya olumlu yorumlar yapmak sizler için kolay... Bizler nedense çok sabırsız davranıyoruz. Uzun lafın kısası şükür ki Karadeniz gazı tüm TÜRKİYE' de...
    Cevapla
  • Kartopu 7 ay önce Şikayet Et
    Bu gaz ihracati kartopu gibi olacak. Macaristan bulgaristan romanya simdi de moldova ya ihrac ediyoruz. Bu ulkelere yaoicaka gaz jatlsrinda diger balkannulkeleei de faydalacak.daha sonra bu borulari firsat bilen daha uzaktaki avrupa.ulkeleri de bundan istifade etmek.isteyecek.
    Cevapla
  • Hayri 7 ay önce Şikayet Et
    İhracatını yaparız. Zammı vatandaş çeker. Gelişimden vatandaşa bişey yok.
    Cevapla
  • Hasan 7 ay önce Şikayet Et
    Ciddimi söylüyorsun daha ne olsun bedava gaz aliyorsun
    Cevapla
  • İskender 7 ay önce Şikayet Et
    Alt yapı kullanma ozaman çakal..
    Cevapla
  • Sivaslı 7 ay önce Şikayet Et
    6 aydır beleş doğalgaz kullandık Allâh kimseyi nankör etmesin bı büyük tüp olmuş 500 küsür sizi toprak doyursun
    Cevapla
  • düşünen deli 7 ay önce Şikayet Et
    Reis çok zekisin. Rus gazını fason al , avrupaya yerli sat. Türkiye artık madasa oyun kurucu. hile yapanın pimi çekilir. herkes kurallara riayet edecek üleennn
    Cevapla
  • azi 7 ay önce Şikayet Et
    Türkiye Avrupanin Gaz merkezi oldu cok sükür hemi siyasi hemi ekonomi girdizi olacak ülkemiz insanimizin is kapisi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR