SPK Başkanı'ndan halka arz uyarısı

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı İbrahim Ömer Gönül, sosyal medyada eğitim adı altında hisse yönlendirilmesi yapıldığını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 05.10.2023 13:38 GÜNCELLEME 05.10.2023 13:38 EKONOMİ
SPK Başkanı'ndan halka arz uyarısı
SPK Başkanı'ndan halka arz uyarısı

Borsaya ilgi arttıkça, bunu fırsata dönüştürmeye çalışan kişiler ortaya çıkıyor. Sosyal medyadan hisse önerene yaptırım yolda. Sermaye Piyasası Kurulu, sosyal medyada yatırımcıları yanlış yönlendirenleri takibe aldı. Yatırımcılara kazanç vaadiyle hisse öneren hesaplar inceleniyor.

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı İbrahim Ömer Gönül, konuyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu. Gönül, "İncelemelerimizde sosyal medyada eğitim adı altında hisse yönlendirmesi yapıldığına şahit oluyoruz. İyi niyetli bu işi yapan da var, kötü niyetli kullanan da var. Sosyal medya mecralarında gruplar kurarak yatırımcıları yönlendiren şahısların hisseleri satarak menfaat temin ettiklerini tespit ettik'' dedi.

Ömer Gönül, yatırımcıları yanlış yönlendiren hesapların kapatılmasını talep edeceklerini söyledi.

İlgili kurumlarla görüştüklerini aktaran Gönül, ''İlgili şahıs menfaat temin ettiyse hakkında idari para cezası uyguluyoruz, suç duyurusunda bulunuyoruz. Son aşama uygulanabilecek tedbir ise sosyal medya hesabının kapatılmasıdır.'' açıklamasında bulundu.

Halka arzlarla ilgili de konuşan SPK Başkanı, İlk halka arzda tavan-tavan gider umuduyla borsaya gelen yatırımcıların olduğunu söyledi. Gönül, bu yatırımcıları uyararak, "Ne biz ne de başka birisi böyle bir garanti veremez." dedi.

KAYNAK : NTV
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • Vatandaş 6 ay önce Şikayet Et
    Önce normal hisselere bir göz atın inceleyin zahmet olmazsa. Kimler hangi hisseleri yönlendirmiş kimler zengin olmuş kimler zarar etmiş batmış. İkibuçuk yılda yüzde 45 ana paramdan zarar ile çıktım. Ancak o kadarını kurtarabildim.
    Cevapla
  • Uzman 6 ay önce Şikayet Et
    kusura bakma Başkan, sen önce kendi kurumuna ve yaptığınız işlere bakacaksın. yükselen hisseye tedbir getirip müdahale ediyorsun. niye? yatırımcı zarar görmesin diye. peki noluyor? hisse bıçak gibi düşüyor. eee iyi mi oluyor böylesi. ama düşen hisselere hiç böyle müdahale etmiyorsunuz. yatırımcı inim inim inliyor, duymuyorsunuz. gerçek suçlulara adam gibi ceza vermiyorsunuz.
    Cevapla
  • Momser Kesut 6 ay önce Şikayet Et
    ''Paramıza spk'dan başkası göz dikemez.'' Miatek hissesine hiçbir gerekçe koymadan 3.cezayı vermeleri,yatırımcıları mağdur etmiştir.Sen giden hisseye neden tek fiyat uygulaması koyarsın gerekçen ne,nedir?Bu şirket Türkiye nin enerji alanında gözbebeği Bist 100 hissesi! Fiyatları arz talep dengesi belirler 3 gün tavan gitti diye ceza mı verilir?
    Cevapla
  • Ahmet 6 ay önce Şikayet Et
    Esat coşan Hz soylerdi "borsa mega kumar "derdi anlayana çalışmadan yorulmadan para ancak fare kapanı da olur
    Cevapla
  • Ahmet 6 ay önce Şikayet Et
    Borsa haramdır dipsiz kuyu misali
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR