Ferrari'den sürpriz yeni ödeme yöntemi!

Ferrari'nin bitcoin, ether ve USDC kabul etmek için BitPay ile birlikte çalıştığı ve Avrupa ve diğer bölgelere yayılmayı planladığı belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 15.10.2023 17:13 GÜNCELLEME 15.10.2023 17:13 EKONOMİ
Ferrari'den sürpriz yeni ödeme yöntemi!
Ferrari'den sürpriz yeni ödeme yöntemi!

Lüks otomobil üreticisi Ferrari'nin ABD'deki satın alımlar için bitcoin, eter ve USDC'yi kabul etmek için kripto ödeme işlemcisi BitPay ile birlikte çalıştığı iddia edildi.

Avrupa'nın da 2024 yılının başlarında aynı muameleyi görmesi ve diğer bölgelerin de bunu takip etmesi bekleniyor.

Ferrari'nin Pazarlama ve Ticaret Direktörü Enrico Galliera Reuters'e yaptığı açıklamada, kripto ile ödeme yapanlar için herhangi bir ek ücret alınmayacağını ve BitPay'in herhangi bir dalgalanma sorununu önlemek için işlem sırasında bu ödemeleri geleneksel para birimine dönüştüreceğini söyledi.

Galliera, bu hamlenin şirketin "müşterimiz olmayan ancak bir Ferrari alabilecek kişilere" ulaşmasına yardımcı olacağını söyledi.

ŞİRKET DOĞA SORUNUNDA ÇELİŞKİDE KALDI

Ferrari daha geçen yıl, çevresel ayak izinin azaltılması da dahil olmak üzere daha sürdürülebilir operasyonlara yönelik bir taahhütte bulunmuştu ve enerji yoğunluğuyla ünlü kripto para birimlerini benimsemenin çelişkili olduğu belirtildi.

Ancak şirket bunun misyonuna engel olmadığı konusunda ısrarlı. Galliera, yenilenebilir enerji kaynaklarına daha fazla güvenmek gibi kriptonun karbon ayak izini iyileştirme konusunda son zamanlarda atılan adımlara atıfta bulundu ve Reuters'e şunları söyledi: "Tüm değer zincirimiz boyunca 2030 yılına kadar karbon nötrlüğüne ulaşma hedefimiz kesinlikle doğrulandı."

KAYNAK : HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR