Bakan Özhaseki: 2 ay içerisinde teslimata başlıyoruz

Bakan Mehmet Özhaseki, Malatya'da devam eden afet konutlarının teslimi hakkında açıklamalarda bulunarak "Malatya'mızda da konutlarımız yükseldi, 2 ay içerisinde peyderpey hemşehrilerimize teslim etmeye başlıyoruz." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 21.10.2023 13:46 GÜNCELLEME 21.10.2023 14:25 EKONOMİ
Bakan Özhaseki: 2 ay içerisinde teslimata başlıyoruz
Bakan Özhaseki: 2 ay içerisinde teslimata başlıyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın deprem bölgesinde başlattığı inşa ve ihya çalışmalarında önemli yol kat edildi. 6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen illerden biri olan Malatya’da da şehrin dokusuna uygun, mahalle kültürünün yaşanabileceği afet konutları ve köy evlerinin inşası aralıksız sürüyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, resmî sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile Malatya’da yapılacak afet konutu, köy evi, depo-ahır ve iş yerlerinin sayısına ilişkin bilgi verdi. Bakan Özhaseki Malatya’da, 77 bin 717 afet konutu, 25 bin 302 köy evi, 27 bin 400 depo-ahır ve iş yeri olmak üzere toplam 130 bin 419 bağımsız bölüm yapacaklarını bildirdi.

“23 BİN 861 AFET KONUTU VE KÖY EVİMİZİN YAPIMINI HIZ KESMEDEN SÜRDÜRÜYORUZ”

Bakan Özhaseki yaptığı paylaşımda, Malatya’da depremin ardından başlanan inşa ve ihya çalışmalarında 23 bin 861 afet konutu ve köy evinin yapımını hız kesmeden sürdürdüklerini belirtti.

“KONUTLARIMIZI 2 AY İÇİNDE PEYDERPEY TESLİM EDECEĞİZ”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, resmî sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Malatya'da da konutların yükseldiğini ve depremzede vatandaşlara iki ay içerisinde peyderpey teslim etmeye başlayacaklarını bildirdi.

“EV VE İŞ YERLERİMİZİ YERİNDE DÖNÜŞTÜRMEK İÇİN EL BİRLİĞİYLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Paylaşımında vatandaşların mahalle kültürünü yaşayabilecekleri sağlam, güvenli ve iklim dostu evler inşa ettiklerini dile getiren Bakan Özhaseki, “Yerinde Dönüşüm” projesine Malatya’da başvuranların sayısına ilişkin de bilgi verdi. Bakan Özhaseki, "Yerinde Dönüşüm projemizde de Malatya'da şu ana kadar başvuru sayısı 30 bin 215 oldu. Ev ve iş yerlerimizi yerinde dönüştürmek için el birliğiyle çalışmaya devam ediyoruz.” dedi.

Bakan Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabından Malatya’da depremzede vatandaşlar için yapılan sağlam ve güvenli evleri gösteren bir video da paylaştı.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Devletimiz herbir yere yetişmeye çalışıyor Biraz sabır
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Kahramanmaraş için 82 bin küsür konut yapılacak deniliyor ama merkezde şuan 2 bin küsür konut yapılıyor. 78 bin konutun nereye ve ne zaman yapılacağı henüz belli değil ayrıca yerinde dönüşüm ile ilgili halen atılmış tek bir adım bile yok.
    Cevapla
  • ismail Aktaş 6 ay önce Şikayet Et
    Konya belh caddesindeki yeni işyerleri kentsel olmaz kesin. Belh caddesinin arka tarafındaki eski kundurucılarda kentsel dönüşüm olur
    Cevapla
  • Misafir Elazığlı 6 ay önce Şikayet Et
    Elazığ hakkında hiç bir açıklama yok, teslimat tarihi, biten ve bitmeye yakın konut sayısı, kuralar kat hakkına göre mi yoksa karma mı insanlar sadece bekliyor bilgi kirliliği ortalıkta
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Allah razı olsun zamanla öz eleştiri de yapıyoruz devlemiz var olsun amin bu millet necip millettir millete sahip çıkacak devletimiz Allah yar ve yardımcınız olsun amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR