Borçla hayvancılığa başlayan kadın yetiştirici koyun sayısını 30'dan 300'e çıkardı

Malatya'da borç parayla aldığı 30 koyunla hayvancılığa başlayan 54 yaşındaki Zahide Gültekin, hayvan sayısını 300'e çıkararak hem sevdiği işi yapıyor hem de geçimini sağlıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 21.10.2023 22:49 GÜNCELLEME 21.10.2023 22:49 EKONOMİ
Borçla hayvancılığa başlayan kadın yetiştirici koyun sayısını 30'dan 300'e çıkardı
Borçla hayvancılığa başlayan kadın yetiştirici koyun sayısını 30'dan 300'e çıkardı

Yeşilyurt ilçesine bağlı İkizce Mahallesi'nde yaşayan Gültekin, küçük yaşlarda başladığı hayvancılıkla uğraşısını evlendikten sonra da sürdürdü.

Borçlanarak 30 koyun alan Gültekin, eşini de ikna ederek hayvancılığı gelir kapısına dönüştürdü.

15 yıl içinde hayvan sayısını 300'e çıkaran Gültekin, bunları 500'e yükseltmeyi hedefliyor.

Zahide Gültekin, AA muhabirine, hayvanları çok sevdiğini, evlendikten sonra da bu sevgisini mesleğe dönüştürdüğünü anlattı.

Gültekin, şöyle konuştu:

"Evlendikten sonra eşimi hayvancılık için ikna ettim. Eşim hayvancılık bilmiyordu, ısrar ettim. Bugün 300 koyunum var. Koyunları, kuzuları çoğaltarak hem borcumu ödedim hem de hayvanlarımın sayısı arttı. Hayvanlarımı daha da çoğaltmayı, 500'e çıkarmayı istiyorum. Kadın olarak hayvancılığı severek yapıyorum, devam etmek istiyorum."

Malatya Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın da hayvan yetiştiricilerinin zor şartlarda üretim yaptıklarını belirtti.

Gültekin'in örnek bir yetiştirici olduğunu anlatan Akın, şunları kaydetti:

"Yetiştiricilerin altyapı, hayvanların ıslahı, hayvan ve insan ihtiyaçları ile ilgili iyileştirme yapılırsa küçükbaş hayvancılık daha iyi noktalara gelir. Bakanlığa ve yerel yöneticilere, verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Eksiklerin giderilmesi için buraları gelip görelim ve çalışmalara destek verelim."

 

KAYNAK : AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 16 TÜMÜ
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    az olurmu, geçimini sağlamış, evini arabasını almıştır??
    Cevapla
  • malatya balabanlı 6 ay önce Şikayet Et
    Hayvancılığa devletin büyük teşviği var zor ama yemi ucuza gelşrde karlı iş . Ama ek geliri var mı bilmiyorum 15 yılda bu kadar koyun sayısı az ve asla geçindirmez .
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    300 koyunla geçinemiyorsa bir kişi demekki hakkıyla yapmıyordur işini.
    Cevapla
  • doğrucu kız 6 ay önce Şikayet Et
    Ben sivasta oturuyorum koyun eti kuzu eti makul fiyatlara herzaman bulunuyor kasaplarda 290 mesela kuzu but 270 kuzu kol
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    abla ya sormak lazım hayvancılık harici her ay düzenli bir geliri varmıdır acaba eğer öyleyse çok daha kolay olur tabiki ama öyle değilse nasıl geçiniyorlar merak ettim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR