Türk yönetici haklı çıktı! Büyük rezalet sonrası Google'a rekor ceza

Google'da alamadığı terfi üzerine açtığı davayı kazanan Türk yönetici şirket içerisindeki bir rezaleti dünyaya ilan etti

ABONE OL
GİRİŞ 23.10.2023 14:33 GÜNCELLEME 23.10.2023 14:35 EKONOMİ
Türk yönetici haklı çıktı! Büyük rezalet sonrası Google'a rekor ceza
Türk yönetici haklı çıktı! Büyük rezalet sonrası Google'a rekor ceza

Yaklaşık 7 yıldır teknoloji devi Google'da çalışan Türk yönetici Ülkü Rowe, şirkete  'cinsiyetçi ücret politikaları benimsediği' iddiasıyla dava açtı. Rowe' göre Google, daha deneyimsiz erkek çalışanlara, deneyimli kadın çalışanlara göre daha fazla maaş ödüyordu. Bardağı taşıran son damla ise Rowe'un alamadığı terfi oldu.

TERFİ ALAMAYINCA MAHKEMEYE GİTTİ

Yaklaşık 7 yıldır teknoloji devi Google'da çalışan Türk yönetici Ülkü Rowe, şirkete  'cinsiyetçi ücret politikaları benimsediği' iddiasıyla dava açtı. Rowe' göre Google, daha deneyimsiz erkek çalışanlara, deneyimli kadın çalışanlara göre daha fazla maaş ödüyordu. Bardağı taşıran son damla ise Rowe'un alamadığı terfi oldu.Google'ın başkan yardımcılığı pozisyonu için terfi bekleyen Rowe, terfi için gerekli niteklikleri taşımasına rağmen ünvanı alamadı. Bu ünvana ismi gizli kalan daha deneyimsiz bir erkek çalışan sahip oldu. Bunun üzerine Rowe mahkemenin yolunu tuttu.

SKANDAL RESMİLEŞTİ

Aylardır süren dava nihayet sonuçlandı. Davada jüri Google'ı suçlu buldu ve Rowe'a 1.1 milyon dolar tazminat ödemesine karar verdi. Rowe'un avukatlık şirketinden yapılan açıklamada ise şöyle denildi:

'Jüri kararı sadece Rowe'un Google'dan kötü muameleye tabi tutulduğu iddialarını doğrulamakla kalmadı, aynı zamanda işyerinde ayrımcılığa ve misillemeye izin verilmeyeceği mesajını verdi'

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • muhammet beyazal 6 ay önce Şikayet Et
    ne oldu, batı şirketleri çalmaz çırpmaz herkese hakkını veridi.
    Cevapla
  • Umut 6 ay önce Şikayet Et
    @Oğuz boyu. Ben adamın yorumunda Türk kadınlarının iyi yerlerde olmaması gerektiği gibi bir cinsiyetçi tutum görmedim. Bence okuduğu anlamayan ve anlamadan eleştiren ondan daha medeniyetsiz ve cahildir. Cahil insanların başına neler gelmesi gerektiğini yazmışsınız. Sizin gibi ondan daha aşağı bir insana ne olmalı acaba.
    Cevapla
  • Oğuz Boyu 6 ay önce Şikayet Et
    İnternet aleminde denk geldiğim en ilkel ilk üç yorumdan birisi kesinlikle budur. Umarım sizin üremenizi sağlayacak bir kadın çıkmaz. Kadınlar özellikle Türk kadınları her zaman en iyi yerlerde olmaya layıktır. Aksini düşünen medeniyet yoksunu bir cahildir.
    Cevapla
  • Cakacuka 6 ay önce Şikayet Et
    Adamlar doğruyu yapıyor. Eve ekmek getirmek kadının görevi değildir. Bize eşitlikten bahsedenler kendileri doğru yolda ilerlemektedirler.
    Cevapla
  • muhammet beyazal 6 ay önce Şikayet Et
    hani batı dürüst idi. herkese hakkını verir, liyakata bakardı? nasıl aldatılıyoruz.
    Cevapla
  • Tepki 6 ay önce Şikayet Et
    Sadece cinsiyetçilik değil eminim ırkçılıkla da bağlantısı var ancak bir sebeple olsun demişler,o olmuş..!
    Cevapla
  • Tepki 6 ay önce Şikayet Et
    Senin ülke nere hanım,sadece kadın olman mı sebep..!?
    Cevapla
  • Google 6 ay önce Şikayet Et
    Verilen tazminat bayanın aylık maaşı. :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR