Yeni barut fabrikası kuruluyor: Yıllık 4 ton üretim yapacak

Ahlatcı Holding, Çorum’a 7,5 milyar TL’lik bir yatırımla barut fabrikası kuruyor.

ABONE OL
GİRİŞ 25.10.2023 10:33 GÜNCELLEME 25.10.2023 10:36 EKONOMİ
Yeni barut fabrikası kuruluyor: Yıllık 4 ton üretim yapacak
Yeni barut fabrikası kuruluyor: Yıllık 4 ton üretim yapacak

Başta altın olmak üzere altın, savunma, finans, sağlık, enerji, otomotiv ve gayrimenkul sektörlerinde faaliyet gösteren Ahlatcı Holding, Çorum’a 7,5 milyar TL’lik bir yatırımla barut fabrikası kurmaya hazırlanıyor.

Müteahhitliğini kendilerinin yaptığı tesis inşasına geçen yıl başladıklarını belirten Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Emin Ahlatcı, bu alandaki yatırım fikrinin babasının Rusya-Ukrayna savaşı başladığında Rusya’nın ilk olarak Ukrayna’nın barut fabrikasını vurmasıyla oluştuğunu söyledi. Toplamda 1.6 milyon metrekare alana kurulacak olan fabrikanın üretim kapasitesinin yıllık 4 bin ton olacağını ifade eden Ahlatcı, “Burası Türk ordusunun ihtiyacını karşılayacak” dedi. Ahlatcı, “Ürettiğimizin 500 tonunu Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) vereceğiz. Diğer ürettiğimizin de ihracatını yapacağız” ifadelerini kullandı. Şu anda tesisin inşaat halindeyken bile Avrupa’nın bazı ülkelerinden 2 yıllık kontrat imzalamak isteyenlerin olduğuna dikkat çeken Ahlatcı, “Daha hizmete açılmadan talepler geliyor. Tabii ki şu anda olumlu dönmüyoruz. Stratejik bir ürün olduğu için TSK, Savunma Sanayi Başkanlığından izin almamız gerektiğini söylüyoruz” diye konuştu.

“MKE’NİN DONANIM, BİLGİ VE DETAYLARINI ALDIK”

 Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu’nun (MKE) Kırıkkale’de 1960’larda yapılmış bir barut fabrikasının olduğunu anlatan Ahmet Emin Ahlatcı, “Ancak burası çok eski bir tesis. Bu sebeple de revizyon yapamıyorlar. Çünkü tesis durursa barut üretilemez. MKE’nin buradaki kapasite de 500 ton. Bu da orduya yetmiyor” diye konuştu.

Yatırım kararını aldıkları süreçte dönemin savunma bakanı ve savunma bakan yardımcısını ziyaret ettiklerini ifade eden Ahlatcı, “Bakan, ‘Aklınız başınızda mı? Ne kadar büyük bir sorumluluğun altına girdiğinizin farkındamısınız!’ dedi. Biz de sektörde bu yönde bir açık olduğunu söyledik. Stratejik bir ürün olduğu için bakanın ve bakan yardımcısının da desteğiyle MKE’nin donanım, bilgi ve detaylarını bize verdiler” dedi.

 

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Şimdiye kadar barutu nereden alıyorduk? Barutsan ın suyu mu çıktı.
    Cevapla
  • Mayk 5 ay önce Şikayet Et
    Valla iyi olur dışarıda n barut almayız avcılar olarak
    Cevapla
  • Mehmet 6 ay önce Şikayet Et
    Bu tür yatırımlara çokihtiyacımız var. Allah iyilik yolunda muvaffak eylesin
    Cevapla
  • Ömer 6 ay önce Şikayet Et
    Allah yardımcınız olsun.Milletimizi namerde muhtaç etmeyin. Dışarıdakiler %50 ucuz verseler de tek bir şeye ihtiyacımız var üretim,üretim,üretim.
    Cevapla
  • Aydin 6 ay önce Şikayet Et
    Hadi işallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR