Pazarda zam şampiyonu ‘üzüm’

Bu hafta kurulan semt pazarlarında haftanın zam şampiyonu üzüm oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 12.11.2023 21:50 GÜNCELLEME 13.11.2023 11:42 EKONOMİ
Pazarda zam şampiyonu ‘üzüm’
Pazarda zam şampiyonu ‘üzüm’

Haftanın her günü kentin farklı bölgelerinde kurulan semt pazarlarında zam şampiyonu üzüm oldu.

ÜZÜM 40 TL'DEN TEZGAHLARDAKİ YERİNİ ALDI

Geçen hafta 35 TL’ye satılan üzüm, bu hafta 40 TL’den tezgahlardaki yerini aldı. Meyvelerin sebzelere göre fiyatının yüksek olduğunu dile getiren pazarcı Öztürk Yılmaz; “Fiyatlarda meyvelerde biraz yükseklik var. Ancak meyvelerdeki fiyatlar normal. Bugün patlıcan 10 TL, kabak 15 TL, biberler 20 TL. Domates 15 TL, yerli domates var 20 TL, salatalık 10 TL’ye satılıyor. Şu anda bu fiyatlar normal. Yaz bitiyor. Ürünler bundan sonra seraya girer, fiyatlar yükselir. O nedenle şu andaki fiyatlar normal. Ancak meyve pahalı. En çok artış yapan ürünü bizim yerli üzümümüz. Onda bir artış var. Halileyle bitmek üzere depodan geliyor onlar. Geçen hafta 30-35 TL iken bu hafta 40 TL’ye satıyoruz. 5 TL’lik bir artış oldu. Ancak satın alma gücü biraz zayıf. Ekonomik durgunluk mevcut. Emeklilerdeki geçim problemi bize de yansıyor. Vatandaşlarımız pazarları tercih etsinler. Taze ve günlük ürünlerimiz var. Fiyatlarda uygun. Onları bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Pazarda meyve-sebze fiyatları şu şekilde:

-Patlıcan 10 TL -Limon 10 TL -Nar 15 TL
-Kabak 15 TL -Muz 30 TL -Karnabahar tane 20 TL
-Biber 20 TL -Mandalina 10 TL -Patates 10 TL
-Domates 15 TL -Hurma 30 -Soğan 10 TL
-Yerli domates 20 TL -Yeşillik ürünleri tane 7,5 TL -Kapya Biber 20 TL
-Salatalık 10 TL -Havuç 15 TL -Mor Lahana 20 TL
-Yeşil Fasulye 25 TL -Çilek 50 TL -Elma 10 TL

 

 

KAYNAK : İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • Karakter 5 ay önce Şikayet Et
    Türk milleti Osmanlı zamanında sefere giderken üzüm bağına para asan konumdan Allah korkusu kalmamış kul hakkı yiyen konuma nasıl geldi utanma duygusunu nasıl kaybetti Avrupalılaşayım derken nasıl değerlerini kaybetti ve yozlaştı
    Cevapla
  • Gariban çiftçi 5 ay önce Şikayet Et
    Ne alaka birader anlamadim.ben çiftçiyim yol kenarındaki bahçemde hala daha şahit oluyorum.millet şeftali toplamis parasını poşete koyup agacin dalına aşmış.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Bu fiyatlar yalova armutluda iki katı ofiyatlar hangi şehir pazarı
    Cevapla
  • C.Türk 5 ay önce Şikayet Et
    Geçende bir program Tarlasından üretiği direk pazarda satan Üretici Domatese 30 lira ve ucuz diyor Demekki fiyat artışları arsız ,Hırsız Gözü doymayan Üreticiden başlıyor!.
    Cevapla
  • Gariban çiftçi 5 ay önce Şikayet Et
    Evet tüm ciftciler fırsatçı gel benim tarlaları sana vereyim sen işle. Bugün Dap gubresi aldım 50kg cuvali 1000 TL olmuş.
    Cevapla
  • Tek 5 ay önce Şikayet Et
    Her şeyi Zamanın da yersen fiatlar normal lusk yasam dersen her şeyi yerim dersen şikayet etme avrupa biie ben çok şeyi kışın almam yada çok pahalı ise hangisi uygun ise onu alırım
    Cevapla
  • Bursadan 5 ay önce Şikayet Et
    Üzüm aynı anda aynı fiyatı yapıyorlar organize bunlar Bursa'da da İstanbul'da da aynı anda aynı fiyat oluyor devlet su WhatsApp grupları kuran hainleri çıkmamak üzere içeri tikmali bu kadar habersizmi ülkesinden yeter artık 45 TL ye uzummu olur üzümün en fazla yetiştiği ülkeyiz gübre fiyatları mazot diyen çıkarsa fena söverim bende köylüyüm 10 dönüm kapya biber bu sene 500 bin bıraktı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR