Otobüs ve taksiler için yeni dönem başlıyor

Hükümet taksici, dolmuşçu, otobüsçü esnafın ruhsat sorununu belediyelerin inisiyatifinden çıkarıp yasal zemine oturtmak için harekete geçti.

ABONE OL
GİRİŞ 19.11.2023 16:59 GÜNCELLEME 19.11.2023 17:04 EKONOMİ
Otobüs ve taksiler için yeni dönem başlıyor
Otobüs ve taksiler için yeni dönem başlıyor

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu, esnafın mülkiyetle alakalı sorunlarını ve tedirginliklerini ortadan kaldıracak teklif hazırladıklarını, düzenlemenin yerel seçimlerden önce Meclis'e gelebileceğini açıkladı.

Sabah'ın haberine göre; Yeni düzenlemeyle, minibüs, otobüs ve taksi esnafının ruhsat süreleri uzatılacak. Böylece esnafın '1 yıl sonra ruhsat alabilecek miyim' tedirginliği sona erecek. Ruhsatların nasıl ve hangi süreyle verileceği yasal zemine oturtulup, standart sağlanacak. Her belediyenin farklı uygulaması da son bulacak.

1 YILLIK VERİYORLAR

Özel halk otobüsleri, minibüsler, taksiler işletmecilerin ve sürücülerin sorumluluğu altında ancak belediyelerin yönetim ve denetimine bağlı olarak toplu taşıma hizmeti sunuyor. Toplu taşıma esnafı, ticari plaka almak için her il ve ilçe belediyesinin toplu taşıma müdürlüklerine müracaat ediliyor. Belediye, sınırları ve mücavir alan içerisinde toplu taşıma hizmeti veren esnafın hat güzergahını belirleyip, ruhsat veriyor. Belediyeler çıkardıkları yönetmeliklerle ruhsatların nasıl ve hangi koşullarda verileceğini belirliyor.

HER YERDE AYRI

Kimi belediye 49, kimi 1 yıllığına ruhsat veriyor. Her ay ya da yıllık olacak şekilde toplu taşıma esnafından ruhsat bedelini alıyor. Bu bedel, her yıl yeniden değerleme oranında da artırılıyor. Belediye bir yıl sonra kanuna, yönetmeliğe, emir ve talimatlara aykırı hareket ettiği gerekçesiyle esnafın ruhsatını geri alabiliyor ya da yenilemeyebiliyor. Bu durumda, toplu taşıma esnafı hiçbir hak iddia edemiyor. Yatırım yapmak isteyen de önünü göremiyor.

CİRO ÜZERİNDEN BEDEL GÜNDEMDE

Yeni düzenlemeyle, ciro üzerinden ruhsat bedellerinin alınması planlanıyor. Teklife göre, aylık cironun en az 5, en fazla 15 günü kadar yıllık olarak ruhsat bedeli alınması, ruhsat sürelerinin de uzatılması gündemde.

HAK SAHİPLİĞİ TEMİNAT ALTINA ALINIYOR

TÖHOB Başkanı Ercan Soydaş, 3 yıldır konuyu gündeme getirdiklerini, yeni düzenlemenin esnafın önünü görmesini sağlayacağını belirtti. Soydaş, şöyle konuştu: "Toplu taşıma sektörü ciddi yatırım yapılan sektör. 1 yıllık ruhsatlar verildiğinde esnaf, eskiyen otobüsünü veya minibüsünü değiştirmek istese bankalardan kredi almakta zorlanıyor. Bir de her belediyede ruhsat süreleri ve ücretleri farklı...

Bu konu bir standarda kavuşacak. Ruhsat yenileme süreçleri uzadığında esnaf daha rahat yatırım yapacak vatandaş da daha güvenli araçlarla ulaşımı sağlayacak. Hak sahipliği kanunla teminat altına alınmış olacak. Geçmişte bazı belediyelerde yaşadık. Arkadaşlarımız belediyelerin sonradan ihaleler yaparak taşımacılığı kendi uhdelerine almasıyla mağduriyet yaşadı."

KAYNAK : Sabah
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 22 TÜMÜ
  • Şükrü 5 ay önce Şikayet Et
    Nekadarda çok taksi düşmanı var eleştiri yap ama düşmanlık yapma mbunca gari menkül var çoğu kirada onlarıda kulanan lara versinler denizde hamsi sokaklarda taksi yemeyen kalmadı içinde cürükler var buna eyvallah geri kalan temizlere ve sucsuza yapmayın bu dünyanın ahiretide var
    Cevapla
  • Burak 5 ay önce Şikayet Et
    En guzeli belediyeleri fes edin gitsin saçma bir sistem
    Cevapla
  • Erol özer 5 ay önce Şikayet Et
    Taksi lobisine istanbul halkını kurban eden bir siyasal iktidar …. 1- taksi sayısı artırılmalıdır 2- taksiciliği fiilen yapmayanların ya da belirlenmiş bir süre ffilen yapmamış olanların taksi sahibi olmasının önlenmesi 3- taksilerin tamamının dijital sitemde tahsilat ( kredi kartı) ve gerçek usulde vergilendirilmesinin sağlanması 4- taksi plakasının iptali cezasının gündeme alınması
    Cevapla
  • Zalim 5 ay önce Şikayet Et
    Ne lobisi agzı olan konuşuyor bedava hizmet veriyoruz sudan ucuza taksi hizmeti otobüs yolcusu nu taksi taşıyor taksi Lükstür nasıl özel hastane lüks ise taksi de lüks Türk parası olan binecek olmayan otobüs ile gidecek ondan sonra taksi sorunu diye bir şey kalırsa intihar etmeye razıyım
    Cevapla
  • Kul insan 5 ay önce Şikayet Et
    Bakanlık doğru karar. Taksi plakası ucuz olmalı
    Cevapla
  • Zalim 5 ay önce Şikayet Et
    Neden ucuz olacak mış herşey kat ve kat zamlansın taksi ucuz olsun siz ne içiyor sanız bize de söyleyin yok efendim ulaşım anayasal hak diyecek olursan saglık ve beslen me eğitim anayasal hak değil mi parası olan özel okula özel hastaneye gidiyor taksi gelince maymun gibi gözünüz açılıypr zorunuza gidiyorsa otobüs ie yolculuk eein
    Cevapla
  • Merhaba 5 ay önce Şikayet Et
    Vergi de alınacak mı
    Cevapla
  • Pelikan 5 ay önce Şikayet Et
    Tabii ki olmazsa olmazı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR