Altında gözler ABD'nin tahvil ihalesinde

Altın fiyatları haftalık yüzde 2'den fazla yükselişinin ardından ABD Hazinesi’nin tahvili ihalesi öncesinde yatay bir seyir izliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 20.11.2023 10:59 GÜNCELLEME 20.11.2023 13:29 EKONOMİ
Altında gözler ABD'nin tahvil ihalesinde
Altında gözler ABD'nin tahvil ihalesinde

ABD’de yavaşlayan enflasyon ve büyüme işaretlerinin borç talebini artırması nedeniyle hazine getirileri bu ay düştü. Yatırımcılar, son trendin devam edip etmeyeceğine dair bir gösterge için bugün 20 yıllık tahvil ihalesini yakından izleyecek.

ABD Hazinesi'nin tahvil ihalesi öncesinde kazançlarını koruyan spot altın, haftalık yüzde 2'nin üzerindeki yükselişinin ardından 1.981 dolar seviyesinde yatay seyrediyor.

ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi yeni haftanın ilk işlem gününde yüzde 4,45 seviyesinde dengelenirken, ABD'de gerçekleşecek tahvil ihracında 20 yıllık tahvillere gelecek talebe göre tahvil piyasalarında oynaklığın artması bekleniyor.

Düşük tahvil getirileri, faiz getirisi olmayan metaller için genellikle olumludur.

Öte yandan, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmanın diğer bölgelere sıçramayacağı yönündeki tahminler de altınında savaş riskinin getirdiği primi düşürdü.

ABD Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Jon Finer, Pazar günü yaptığı açıklamada, Hamas ile 7 Ekim'de İsrail'e düzenlenen saldırı sırasında alınan rehinelerin serbest bırakılmasına yönelik bir anlaşmanın yakın olabileceğini ve Gazze'deki çatışmalara birkaç gün ara verilmesini gerektirebileceğini söyledi.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi’nde yüksek lisans Eğitimini tamamladı. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlendi. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü olarak katılan Öner, şu anda Haber7.com'da Yayın Koordinatörü olarak görev yapmaktadır. Evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 3
  • Müjdeci* 11 ay önce Şikayet Et
    Abd ekonomisi 2024 yılında iflasın esiğine gelecek çin para birimi yükselecek dolardan çıkışlar artacak yazın bir kenara
    Cevapla
  • Doğa 11 ay önce Şikayet Et
    Altını doları yükseltmek için kırk takla atılıyor tl miz için çaba gösterilsin halkın hali perişan geçim sıkıntısı yaşıyoz alım gücünü yükseltin
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Dünya zaten abd ye bağlanmıştır. bunun için oturup kalkmasını şöyleymiş falan diye sadece abd nin boru sesini dinlemek zorunda dünya noktaaaa.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR