Başkan Erdoğan'dan İİT üyesi ülkelere çağrı! '5 trilyon doları aştı'

9. Dünya Helal Zirvesi ve Helal Expo Fuarı 2023'e video mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Erdoğan helal piyasasının 5 trilyon dolar büyüklüğe ulaştığını belirterek, İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi tüm ülkelere standartlaşma çağrısında bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 25.11.2023 12:40 GÜNCELLEME 25.11.2023 12:41 EKONOMİ
Başkan Erdoğan'dan İİT üyesi ülkelere çağrı! '5 trilyon doları aştı'
Başkan Erdoğan'dan İİT üyesi ülkelere çağrı! '5 trilyon doları aştı'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9. Dünya Helal Zirvesi'ne gönderdiği videomesajda "Zirve boyunca yapılacak tartışmaların giderek güçlenen helal sektöründeki firmalar, kurumlar ve tüketiciler için yeni ufuklar açacağına inanıyorum. Helal zirvesi münasebetiyle gerçekleştirilecek iş forumları ise şirketlerimiz arasında yeni ortaklıkların kurulmasına öncülük edecektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9. Dünya Helal Zirvesi ve 10. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Helal Expo Fuarı 2023'e video mesaj gönderdi.

Erdoğan, mesajında şu ifadeleri kullandı:

9. Dünya Helal Zirvesi ve İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Helal Fuarı'nın ülkelerimiz ve İslam alemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Zirve boyunca yapılacak tartışmaların giderek güçlenen helal sektöründeki firmalar, kurumlar ve tüketiciler için yeni ufuklar açacağına inanıyorum. Helal zirvesi münasebetiyle gerçekleştirilecek iş forumları ise şirketlerimiz arasında yeni ortaklıkların kurulmasına öncülük edecektir. Küresel arenadaki en büyük helal organizasyonu olarak kabul edilen zirve ve fuar ülkemiz şirketlerinin helal sektöründen daha fazla pay almasına da zemin hazırlayacaktır.

5 TRİLYON DOLARLIK BÜYÜKLÜĞE ULAŞTI

Rusya-Ukrayna arasındaki gerilim ve salgın sebebiyle ehemmiyeti çok daha iyi anlaşılan gıda güvenliğinin sağlanması yönünde atılan her adımı stratejik önemde görüyoruz. 10 bini yabancı toplam 40 bine yakın misafiri ağırlayacak helal zirvesinin İslam ülkelerinin gıda güvenliğini tahkim edeceği kanaatindeyim. Öte yandan helal belgeli ürün ve hizmetlere yönelik talep bu ürünlerin hem temiz ve sağlıklı olmaları hem de Müslümanlar tarafından tercih edilmeleri sebebiyle artmaktadır. Bugün dünya helal piyasası gıda, turizm, kozmetik, finans gibi sektörler başta olmak üzere toplam 5 trilyon doları aşan bir büyüklüğe ulaşmıştır. Bu rakam ortaya çıkan ihtiyaçlar ve beklentiler doğrultusunda her geçen gün yükselmektedir.

"İİT ÜYESİ ÜLKELERİN TAMAMINI ENSTİTÜYE ÜYE OLMAYA DAVET EDİYORUM"

Gerek tüketicinin helal belgeli ürün ve hizmetlere erişiminin temini gerekse helal ürün ve hizmetlerin uluslararası ticarette dolaşınının kolaylaştırılması için belgeleme ve standartlaşma çok mühimdir. 2010 yılında faaliyete geçen İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü'nün faaliyetleri bu bakımdan hayati öneme sahiptir. Buradan bir kez daha İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerin tamamını enstitüye üye olmaya böylece helal belgelendirmedeki ihtilafları, uyuşmazlıkları, güvensizlikleri ortadan kaldırmaya davet ediyorum.

Türkiye olarak ülkemize kazandırdığımız Helal Akreditasyon Kurumu ile bu meseleye verdiğimiz önemi gösterdik. Kurumumuzu ve faaliyetlerini her daim destekleyerek helal sektörünün ülkemizde hak ettiği konuma gelmesini sağlayacağız.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • Fukara 11 ay önce Şikayet Et
    İslam işbirliği teşkilatıymış. İsmini İsrail işbirlikçi teşkilatı olarak değiştirmeli. Sefil mahluklar
    Cevapla
  • Şenel Erdem 11 ay önce Şikayet Et
    1-) Siyonizmin ve emperyalizmin, Mataryalizm Darwinizm felsefesi zemininde, faizci Kapitalizmiyle; 8 milyar insanın yıllık hasılasının en az %40'ı modern soygunla vampirlere gidiyor. Bu faizci dünyada helâl diye bir kavram kalmadı. 2-) Üretilen gıdaların menşei, müslüman tüketici için çok önemlidir. Bu sebeple, bu çalışmalarda önemlidir. Fakat, bataklıkta sinek avlamak gibidir.
    Cevapla
  • durmuş 11 ay önce Şikayet Et
    Helal sektör - Haram sektör Allah Allah bu iş nasıl oluyor, haramı olmayan sektör mü varmış, varsa böyle bir sektör bizde bilelim, kimmiş o sektör, haramsiz sektör olunmaz ki helali olsun, kapitalizmi dünyayı sarıp sarmalamış, bu dünyada kapitalizmin olmadığı bir yer mi var ki sektörün helali olsun , bu helal sektör dedikleri kapitalist değil mi, yoksa biz mi yanlış biliyoruz. ....
    Cevapla
  • Allahın bir kulu 11 ay önce Şikayet Et
    Helale bireysel olarak da başlayalım ki büyüsün
    Cevapla
  • Emekli Memur 11 ay önce Şikayet Et
    Bizi bu tür haberlerle uyuşturuyorlar. Düne kadar bunlarla kanlı bıçaklı değilmiydik. Sanırım müslümanlığı yeni kabul etmediler.
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Helal zirvesiymiş! Ağlayayım mı, güleyim mi? Petrolden kazandıklarını Amerika'nın, Avrupalıların bankalarında yıkanarak mı helal ediyorlar?
    Cevapla
  • Helal 11 ay önce Şikayet Et
    Bu ülkeler hakkında ne biliyorsunuz? Helale harama bizim ülke mi onlar mı dikkat ediyor? Araştırma yaptınız mı? Bu basma kalıp konuşmalarınız fitne ve iftiradan öteye gitmediğini nereden biliyorsunuz???
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR