BDDK'dan iki bankaya izin

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu, Adabank'ın niteliğinin katılım bankası olarak değiştirilmesine izin verdi. Ayrıca, Türkiye Emlak Katılım Bankası'na kredi ve banka kartı izni de çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 28.11.2023 09:32 GÜNCELLEME 28.11.2023 12:49 EKONOMİ
BDDK'dan iki bankaya izin
BDDK'dan iki bankaya izin

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK), mevduat bankası olarak faaliyet gösteren Adabank AŞ'nin niteliğinin katılım bankası olarak değiştirilmesine izin verdi.

BDDK'nin söz konusu kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, Adabank'a, katılım fonu kabulü ile finansal kiralama işlemleri konularında faaliyette bulunma izni verilirken, bankanın mevduat kabulü izni iptal edildi.

Söz konusu kararlar 5411 sayılı Bankacılık Kanunu uyarınca alındı.

TÜRKİYE EMLAK KATILIM BANKASINA KREDİ VE BANKA KARTI İZNİ

BDDK, Türkiye Emlak Katılım Bankası AŞ'ye de kredi ve banka kartı sistemi kurma izni verdi.

Buna göre, bankaya kredi ve banka kartı sistemi kurma, bu sisteme göre kart çıkarma ve üye iş yeri anlaşması yapmasına ilişkin izin verildi.

Söz konusu kararlar, 5464 sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu uyarınca alındı.

KAYNAK : AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR