Adana'da deprem konutları yükseliyor!

Adana’da depremzedeler için yapımına başlanan TOKİ Konutlarının Ocak ayında teslim edilmesi planlanıyor. Konutlarda sona yaklaşılırken, işçiler evleri teslim edebilmek için 7 gün 24 saat çalışıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 30.11.2023 11:29 GÜNCELLEME 30.11.2023 11:38 EKONOMİ
Adana'da deprem konutları yükseliyor!
Adana'da deprem konutları yükseliyor!

Adana’da depremzedeler için yapımına başlanan TOKİ Konutlarının Ocak ayında teslim edilmesi planlanıyor. Konutlarda sona yaklaşılırken, işçiler evleri teslim edebilmek için 7 gün 24 saat çalışıyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerinin can kayıpları ve yıkımlara yol açtığı Adana'da, TOKİ kalıcı konutlar için çalışmalarını hızla sürdürüyor. Kent genelinde 2 bin 500 konut, 701 de köy evi yapılması planlanıyor.

Mart ayında başlayan merkez Sarıçam ilçesine bağlı Buruk Cumhuriyet Mahallesi'nde 24 blok ve 590 daireden oluşan projede, inşaat çalışmaları aralıksız devam ediyor. Proje çerçevesinde 9 blok tamamlanırken, diğer blokların da inşası hızla sürüyor.

İŞÇILER TAM KADRO MESAİDE

Ocak ayında kent genelinde ilk etapta bin konutun teslim edilmesi planlanırken, işçiler evleri teslim edebilmek için 7 gün 24 saat esasına göre 3 vardiya çalışıyor. 2+1 daireler brüt 110, net 80 metrekare olurken, 3+1 daireler ise brüt 150, neti 127 metrekare olacak şekilde tamamlandı. Ayrıca daire de kullanılan bütün malzemelerin yüzde 100 yerli malı olduğu öğrenildi.

“OCAK AYINDA BİN KONUT TESLİM EDİLECEK”

Çalışmaları yakından takip eden Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, Ocak ayında ilk evlerin teslimatının yapılacağını söyledi. Karslıoğlu, “Bin konut projesini Ocak ayında teslim edeceğiz Adana genelinde. Önümüzdeki günlerde 8 bin konut ihale süreci var. Uzun bir süreç. Ancak işçilerimiz gece gündüz depremin yaralarını silmek için cansiparane çalışıyor. Herkes bunun bilincinde” diye konuştu.

TOKİ’nin literatüre girdiğini anlatan Karslıoğlu, “Dünyada hiçbir ülke depremden sonra bu kadar hızlı ve bu kadar teknik kapasitede bina yapma yeteneğine sahip değil. Ancak biz burada TOKİ’nin tecrübesiyle bunu gerçekleştiriyoruz. Bu dünyada tektir” dedi.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 1
  • faysal mağat 4 ay önce Şikayet Et
    maşallah berekallah
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR