Vatandaş hamsiye doydu! Son 10 yılın en bereketli sezonu! Hem karnı hem cebi doyuruyor

"Vira Bismillah” denize açılan tekneler son yılların en bereketli hamsi sezonunu yaşıyor. Yaklaşık 1 aydan beri tezgâhlarda hamsi fiyatları hemen hemen aynı seviyelerde seyrederken, Trabzon Balık Hali’nde kilosu 25-35 TL arasında değişiyor.

ABONE OL
GİRİŞ 09.12.2023 20:11 GÜNCELLEME 10.12.2023 14:51 EKONOMİ
Vatandaş hamsiye doydu! Son 10 yılın en bereketli sezonu! Hem karnı hem cebi doyuruyor
Vatandaş hamsiye doydu! Son 10 yılın en bereketli sezonu! Hem karnı hem cebi doyuruyor

Balıkçılar bu sezon vatandaşın hamsiye doyduğunu ve artık yaz mevsiminde yemek için tuzlamak için hamsi aldığını belirtirlerken, hamside son yılların en bereketli sezonunu yaşadıklarını söylediler.

'VATANDAŞ BU SENE HAMSİYE DOYDU'

Balıkçı esnaflarından Emin Avcı, vatandaşın artık hamsiye doyduğunu belirterek “Vatandaş bu sene hamsiye doydu, artık eskisi gibi pek rağbet etmiyor. Vatandaş sanki hamsiden bıktı gibi dolayısıyla hamsi satışlarımız eksisi gibi değil. Şu an genelde tuzlamak için alıyorlar. Diğer çeşitlerimiz fena değil barbun, tirsi, sargan iriliklerine göre fiyatları değişiyor” dedi.

SON 10 YILIN EN BEREKETLİ SEZONU YAŞANIYOR

Son 10 yılın en bereketli hamsi sezonunu yaşadıklarını ifade eden balıkçı esnaflarından Turgay Memiş, “Geçen sene son 20 yılın en bereketli palamut sezonu yaşamıştık. Bu sene de hamside son 10 yılın en bereketli sezonunu yaşıyoruz. Karadeniz halkı yaklaşık 2 aydan beri hamsinin kilosunu 35 TL’den yiyor. Tahminim bu bolluk 2 ay daha sürer. Fiyatlarımız uzun süreden beri sabit bazen 25 TL’ye kadar da geriliyor. Karadeniz halkı bu sene hamsiden doymadıysa yapacak bir şey yok” diye konuştu.

HAMSİNİN KİLOSU 25-30 TL CİVARINDA SEYREDİYOR

Vatandaşın bu sıralar hamsiyi tuzlamak için aldığını kaydeden balıkçı esnaflarından Ahmet Çoğalmış, “Hamsi son zamanlarda 3 kilosu 100, 4 kilosu 100 TL’den satılıyor. Vatandaş bu sene hamsiye doydu. Bu sezon hamsi aralıksız bol oldu. Dolayısıyla çok güzel hamsi sezonu geçiriyoruz. Bu sıralar vatandaş hamsiyi genelde tuzlamak için alıyor” şeklinde konuştu.

HAMSİ YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ

Bu sezon hamsinin herkesin yüzünü güldürdüğünü belirten balıkçı esnaflarından Adem Kaygusuz, “Hamsi yaklaşık bir buçuk aydır bol geliyor. Karadeniz’de hamsi bol, şu an Trabzon açıklarında avlanıyor. Bu sezon tekne sahiplerinin de balıkçı esnafların da vatandaşın da yüzü güldü. Hamsi fiyatları son 1 aydır sabit diyebiliriz. Genelde 3 kilogram 100 TL’den satılıyor. Bu sezon vatandaş hamsiden doydu, en ucuz balık hamsi. Bu sezon hamsi gerçekten bol geçen sene pek olmamıştı” ifadelerini kullandı.

KAYNAK : İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 30 TÜMÜ
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Konya 120 TL
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Ankara 120 TL
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Ordu'da dün 35 TL idi. hem de iri ve tazeydi. diğer şehirleri bilemem.
    Cevapla
  • Hakan 4 ay önce Şikayet Et
    Karadeniz halkı diyor haberi nerenizle okuyorsunuz tabi ki çıktığı yerde daha ucuz. Depo masrafı nakliye vesaire diğerleri tabi ki daha pahalı yiyecek. Biz de diğer birçok ürünü sizin yediğinizden pahalı yiyoruz.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Malatya da 120 lira
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR