Moody’s kararı sonrası uzmanlardan borsa uyarısı: Satış gelebilir

Moody’s’in not görünümünü artıracağına yönelik beklentilerin etkisiyle birlikte Borsa İstanbul’da yükseliş yaşanmıştı. Moody's, Türkiye'nin kredi notuna ilişkin değerlendirme yapılmadığını duyurması sonrası uzmanlardan borsa uyarısı geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 17.12.2023 14:56 GÜNCELLEME 17.12.2023 15:43 EKONOMİ
Moody’s kararı sonrası uzmanlardan borsa uyarısı: Satış gelebilir
Moody’s kararı sonrası uzmanlardan borsa uyarısı: Satış gelebilir

Aralık ayında 8 bin puan sınırından aşağı yönlü hareket eden borsa çarşamba günü sert düşüş; perşembe günü yükselişe geçerek kayıpları silmeye çalışmıştı.

Yaşanan sert düşüşün ardında Orta Doğu'da artan gerilim, Covid benzeri bir salgın riski, Fed belirsizliği, Merkez Bankalarının faiz artışları ve son dönemde yaşanan halka arz yoğunluğu gösterilirken, Perşembe günü yaşanan yükselişle ilgili ise uzmanlar Cuma günü Moody's'ten beklenen Türkiye raporunu göstermişti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notuna ilişkin değerlendirme yapılmadığını duyurdu.

Moody's'ten yapılan açıklamada, takvimde hakkında değerlendirmede bulunulması için 15 Aralık tarihi verilen Türkiye için güncelleme yapılmadığı bildirildi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının yıllık takvimlerinde, ülkelerin kredi notu ve not görünümleri için tarih vermesi, kesin olarak güncelleme yapılacağı anlamına gelmiyor. Kredi derecelendirme kuruluşları belirtilen tarih dışında da bir değerlendirmede bulunabiliyor.

Moody's, halihazırda Türkiye'nin kredi notunu "B3" ve not görünümünü "durağan" olarak değerlendiriyor.

"BORSADA SATIŞLAR GELEBİLİR"

Moody's'in karar sonrası gözler pazartesi sabahına çevrildi. CNN Türk yayınına katılan Uludağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Filiz Eryılmaz küresel gelişmeler ışığında piyasanın hali hazırda sığ durumda olduğuna dikkat çekerek, "Moody's'in kredi notunu pozitife çekeceği düşünülüyordu, bu beklenti fiyatlanarak perşembe ve cuma günü pozitif hareketler gördük. Moody’s kredi not görünümünde değişim yaratmadı. Bu yüzden bankalar öncülüğünde pazartesi sabahı sert satışlar görebiliriz. Piyasa bunu fiyatlamıştı. Revizyon gelmemesinin piyasanın görünümünü bozacağı kanaatindeyim.  Seçimden sonra çok hızlı bir şekilde kredi notlarının iki üç kademe yukarı gittiği bir süreci görebiliriz diye düşünüyorum. Yarın borsa satışla açılacaktır diye düşünüyorum. " uyarısında bulundu.

 

 

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 70 TÜMÜ
  • kosovalı 4 ay önce Şikayet Et
    zaten afrikada iki kabile kavga etse bizim borsa düşer öyle güzel ekonomimiz var . nas filan deyip sonra faizi fırlatıyoruz borsa çöküyor faize teşvik çıktı ama gelgelellim nas var ... süper ülke olmaya başaldık iyice böyle devam ....
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    panik yapmayın malınızı kaptırmayın
    Cevapla
  • .yazık 4 ay önce Şikayet Et
    Borsa, faiz hepsi yahudi işi. Faiz çocuğun ekmeğini alır, nasıl yiyeceksin. faizle beslenenin sonu kötü.
    Cevapla
  • Mülayim T 4 ay önce Şikayet Et
    Elinizde ki leri panikle satmayıp sonra tekrar alttan toplayacaklar, her türlü tokat
    Cevapla
  • Özlü yorum 4 ay önce Şikayet Et
    Eski günlere geri döndük maalesef. Yabancı ne diyecek acaba günleri başladı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR