Fitch'ten Türkiye açıklaması: 2 kritik tarih açıklandı

Son dakika haberi: Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 2024 yılında Türkiye için iki kredi notu gözden geçirme tarihini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 18.12.2023 16:58 GÜNCELLEME 18.12.2023 17:03 EKONOMİ
Fitch'ten Türkiye açıklaması: 2 kritik tarih açıklandı
Fitch'ten Türkiye açıklaması: 2 kritik tarih açıklandı

Fitch Ratings, 2024 yılına ilişkin "Ülkelerin Derecelendirme İnceleme Takvimi"ni yayımladı.

FITCH'İN TÜRKİYE TARİHİ BELLİ OLDU
Takvime göre, Türkiye için ilk tarih 8 Mart 2024, ikinci tarih ise 6 Eylül 2024 olarak açıklandı.

Dev bankadan dikkat çeken dolar tahmini: Yeni TL raporu açıklandıDev bankadan dikkat çeken dolar tahmini: Yeni TL raporu açıklandı

RAPOR AÇIKLAMA ZORUNLULUĞU YOK

Kredi derecelendirme kuruluşlarının açıkladıkları tarihlerde bir rapor açıklama zorunluluğu bulunmuyor. Ancak Fitch, söz konusu tarihlerde genel olarak rapor yayımlarken, diğer büyük kredi derecelendirme kuruluşlarından S&P Global ile Moody's, söz konusu tarihleri pas geçebiliyor.

Fitch en son 8 Eylül tarihinde Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak teyit ederken, görünümünü "negatif"ten "durağan"a yükseltti.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR