Halkbank: Bankamız aleyhine ABD'de açılan dava düştü!

Halkbank, ABD'de 27 Mart 2020 tarihinde Banka hakkında açılan Owens davasının nihai olarak düştüğünü açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 09.01.2024 09:58 GÜNCELLEME 09.01.2024 09:58 EKONOMİ
Halkbank: Bankamız aleyhine ABD'de açılan dava düştü!
Halkbank: Bankamız aleyhine ABD'de açılan dava düştü!

Halkbank'tan KAP'a yapılan duyuruda, 26 Temmuz 2023 tarihinde açılan tazminat talepli ikinci hukuk davası (Hughes davası) ve 15 Ekim 2019 tarihli ceza davası ile ilgili hukuki süreçlerin ise devam ettiği açıklandı.

Halkbank'tan KAP'a yapılan açıklama şöyle:

Açıklamada şöyle denildi:

"Bilindiği üzere, ABD'de bir grup müşteki tarafından Bankamız aleyhine 27 Mart 2020 tarihinde açılan tazminat talepli birinci hukuk davası (Owens davası), önce ABD Güney New York Bölge Mahkemesi (Bölge Mahkemesi), ardından Birleşik Devletler İstinaf Mahkemesi İkinci Dairesi (İkinci İstinaf Mahkemesi) nezdinde yargı yeri uygunsuzluğu gerekçesiyle reddedilmiş ve akabinde müştekiler tarafından ABD Yüksek Mahkemesi nezdinde temyiz etmek üzere 30 Ağustos 2023 tarihinde başvuruda bulunulmuştu.

ABD Yüksek Mahkemesi, 5 Ocak 2024 tarihinde temyiz başvurusunu ele almış ve 8 Ocak 2024 tarihinde müştekilerin talebini reddettiğine dair kararını yayımlamıştır. Buna göre 27 Mart 2020 tarihinde Bankamız hakkında açılan Owens davası nihai olarak düşmüştür. Kararın Bankamıza, yatırımcılarımıza, müşterilerimize ve çalışanlarımıza hayırlı olmasını dileriz.

Diğer taraftan, 26 Temmuz 2023 tarihinde açılan tazminat talepli ikinci hukuk davası (Hughes davası) ve 15 Ekim 2019 tarihli ceza davası ile ilgili hukuki süreçler devam etmektedir."

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Abdullah 3 ay önce Şikayet Et
    Kalleş ABD...
    Cevapla
  • buKeleMun 3 ay önce Şikayet Et
    Bu habere chp liler üzüldü
    Cevapla
  • Piliton 3 ay önce Şikayet Et
    Halkbank da dava açsın toplam zararı için. Sonuç olara idda makamı kaybetti.iddası boş çıktıysa bedelini ödemeli.
    Cevapla
  • TayyareTb2 3 ay önce Şikayet Et
    Çakallar f35 için verdiğimiz parayı ceza olarak buraya mahsup edecekler. Hatta ekstra para isteyip 1.25 milyar dolara razı olmamızı isteyecekler.
    Cevapla
  • Kahrol CHPKK.... 3 ay önce Şikayet Et
    kahrolasica abd...herseyin yalan dolan...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR