Türkiye'den Rusya'ya 19 tonluk yumurta

Türkiye'den ithal edilen yumurtaların ikinci kısmı da Rusya'ya ulaştı. Toplam 19,3 ton ağırlığındaki yumurta ülke içinde dağıtılacak.

ABONE OL
GİRİŞ 09.01.2024 16:17 GÜNCELLEME 09.01.2024 16:32 EKONOMİ
Türkiye'den Rusya'ya 19 tonluk yumurta
Türkiye'den Rusya'ya 19 tonluk yumurta

Rusya'nın Türkiye'den ithal ettiği yumurtaların sevkiyatı sürüyor.

Rusya Gıda Güvenliği Kurumu'ndan (Rosselkhoznadzor) yapılan açıklamada, Türkiye'den ithal edilen yumurtaların 5 Ocak'ta ülkenin güneyindeki "Yarag-Kazmalyar" noktasından Rusya'ya giriş yaptığı belirtildi.

Açıklamada, toplam 19,3 ton ağırlığındaki 316 bin 800 adet yumurtanın ülke içinde dağıtımına başlanacağı ifade edildi.

Rosselkhoznadzor'dan 3 Ocak'ta yapılan açıklamada, Türkiye'den ithal edilen aynı miktarda yumurtanın ilk kısmının Rusya'ya ulaştığı bildirilmişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 14 Aralık'ta ülkede yumurta fiyatlarında yaşanan artışa dikkati çekerek, "Türkiye'den ek ithalatın yapılması teklif ediliyor. (Türkiye ile) Tarım alanı dahil ekonomik bağlarımız güzel bir şekilde gelişiyor." açıklamasında bulunmuştu.

Rusya Tarım Bakanı Dmitriy Patruşev de Türkiye'den kısa süre içinde vergisiz yumurta ithalatı yapacaklarını ifade etmişti.

Rus hükümeti, 1 Ocak'tan 1 Haziran'a kadar 1,2 milyar yumurtanın vergisiz ithalatına izin vermişti.

KAYNAK : AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • tepki 3 ay önce Şikayet Et
    zam yolda demek bence hapis cezasi olan herkese is gørev verin tavuk hayvan bakacak yada tarim da calis denecek aksama beles de hapis de yatmayacak yada evine git denmezyecek is verin calis de calismam der ise aldigi cezayin tam net yatacak hucre de
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    19,3 ton mu.... Komik miktar...
    Cevapla
  • hakan 3 ay önce Şikayet Et
    öncelik kendi milletimizin ucuz yumurta tüketmesidir. ama ne yazıkki millet yumurtayı çok pahalı tüketmek zorunda kalıyor. devletin acilen yumurta fiyatlarını düşürmesi elzem hale gelmiştir.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR