Marketlerde kilosu 25 TL: Alıcı bulamayan üretici mandalinayı ağaçta çürümeye bıraktı

25 TL civarında satılan mandalina ağaçta çürümeye bırakıldı. İç ve dış piyasada alıcı bulamayan Hataylı üreticiler, bedava dağıtılsa da ürünleri toplayacak kimseyi bulamadığından şikayetçi.

ABONE OL
GİRİŞ 10.01.2024 14:49 GÜNCELLEME 10.01.2024 16:01 EKONOMİ
Marketlerde kilosu 25 TL: Alıcı bulamayan üretici mandalinayı ağaçta çürümeye bıraktı
Marketlerde kilosu 25 TL: Alıcı bulamayan üretici mandalinayı ağaçta çürümeye bıraktı

Şubat depremlerinin en çok yıkıma uğrattığı Hatay’ın verimli topraklarında yetişen narenciyede bu yıl ürün bereketi yaşanıyor.

Hasadın başlamasıyla birlikte mandalina fiyatı bahçede 2 TL’ye kadar düştü.

Birçok üründe araya komisyoncuların girmesiyle bahçe fiyatıyla market fiyatında yaşanan fark mandalinayı da vurdu.

Büyükşehirlerde lüks marketler de mandalina fiyatı 25 TL’ye kadar çıkarken, bu durumdan en olumsuz etkilenen de üreticiler oldu.

Türkiye’nin narenciye üretiminde önemli bir konuma sahip olan Hatay’ın Erzin ilçesinde üretici, narenciyeyi bedava dağıtsa da toplayan bulamıyor.

Narenciye üreticisi Sinan Bayraktaroğlu, ürünün dalda kalması durumunda ağacın önümüzdeki yıl ürün vermeyeceğine dikkat çekerek, “Erzin’de narenciye üreticisi olarak perişanız. İç ve dış piyasada alıcı bulamayan mandalinayı, gördüğünüz gibi ağaç başında çürümeye terk ettik. 1 yıllık beklentimiz heba oldu gitti. Gübreye ve sulama suyuna vereceğimiz parayı bir tarafa bırakalım, budanması, toprağın sürülmesi işçiye verdiğimiz para zarar üstüne zarar. Meyve ağaç başında kalsa seneye tutmaz. Tabana dökülse ağacın hastalanmasına neden olur. Bedava alın götürün diyorum ona da gelen yok. Yetkililerin bir an önce bu olumsuzluğa çare bulması gerekiyor. Şu ana kadar, Erzin’deki narenciyenin yüzde 50’si toplanmadı ve ne yapacağımızı da bilemiyoruz. Narenciyeye güvenerek borçlandık, önümüzdeki yıl ise akıbetinin ne olacağı da bilinmiyor” dedi.

Derya Yüce Haber7.com - Editör-Muhabir
Haber 7 - Derya Yüce

Editör Hakkında

YORUMLAR 1
  • ziyaretçi 3 ay önce Şikayet Et
    Tek kelime ile günahtır. Devlet ilgililerin muhakkak bu duruma el atması şarttır. Burada hem üretici hem de tüketici mağdurdur. Sadece mandalina için değil, benzer diğer ürünler için de geçerlidir. Enflasyonu düşürmek için daha iyi bir fırsat var mı ?
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR