Kızıldeniz'deki saldırılar yakıt krizine yol açabilir

Kızıldeniz'deki saldırılardan kaçmak isteyen gemiler yönünü Güney Afrika'ya çevirdi. Uzayan rotalar nedeniyle Afrika ve Akdeniz limanlarında yakıt krizinin yaşanabileceği ifade edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 18.01.2024 11:33 GÜNCELLEME 18.01.2024 13:43 EKONOMİ
Kızıldeniz'deki saldırılar yakıt krizine yol açabilir
Kızıldeniz'deki saldırılar yakıt krizine yol açabilir

Ortadoğu'daki gerilim her geçen gün tırmanırken, Kızıldeniz'de yaşanan çatışmaların küresel ticarete yönelik olumsuz etkileri de artıyor.

Kızıldeniz'deki saldırılardan kaçmak isteyen gemilerin rotası Afrika kıyıları oldu. Gemilerin seyahat süreleri 10-15 gün uzarken, bu durum Afrika ve Akdeniz limanlarında gemi yakıtlarına olan talebi ve fiyatları artırdı.

Sektör temsilcileri, bölgedeki limanlarda sıkışıklığın arttığını belirtirken, liman altyapıları üzerinde baskı oluştuğunu ifade etti. Gemilerin yeterli tedarik sağlamak için önceden yakıt satın almaları nedeniyle arzın daraldığı da belirtildi.

Afrika limanlarının talebi karşılayamaması muhtemel olduğunda ise Batı Akdeniz'e yönelineceği kaydedildi.

Integr8 Fuels'in verilerine göre Cape Town'da teslim edilen bunker yakıt fiyatları, kasım ortasından bu yana yüzde 15 artarak metrik ton başına yaklaşık 800 dolara yükseldi.

Derya Yüce Haber7.com - Editör-Muhabir
Haber 7 - Derya Yüce

Editör Hakkında

YORUMLAR 3
  • Dadaş 3 ay önce Şikayet Et
    Amaç bölgedeki ülkelere saldırıyı meşru göstermektedir. Yine algı peşinde pis gavurlar.
    Cevapla
  • Nedim 3 ay önce Şikayet Et
    Bunlar bunu bile bile yapıyorlar ama hiç kimse uyanmıyor!önce corona sonra Ukranya savaşı şimdi Gazze bunlardan öncekileri saymıyor ne oldu herşey artışa geçti!gaz fiyatları,petrol,yiyecek kazanan her zaman ABD
    Cevapla
  • alicengiz 3 ay önce Şikayet Et
    Ve herhalükarda olanlar kafirin cebine yarıyor
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR