AB, kamyon ve otobüslerin emisyonlarını düşürüyor

Avrupa Birliği (AB) kurumları, kamyon ve otobüs gibi ağır vasıtaların karbon emisyonlarının 2040 yılından itibaren yüzde 90 azaltılmasında anlaştı.

ABONE OL
GİRİŞ 18.01.2024 18:35 GÜNCELLEME 18.01.2024 18:37 EKONOMİ
AB, kamyon ve otobüslerin emisyonlarını düşürüyor
AB, kamyon ve otobüslerin emisyonlarını düşürüyor

AB Konseyi, üye ülkeler ile Avrupa Parlamentosu (AP) arasında müzakere edilen, ağır vasıtaların emisyon salımlarını düşürmeye yönelik yeni kurallarda uzlaşı sağlandığını açıkladı.

Buna göre, yeni kurallarla kamyon ve otobüslerden kaynaklı kirlilik azaltılacak. Otobüs ve kamyonlar da dahil yeni ağır vasıtalara yönelik karbon emisyonu düşürme hedefleri yükseltilecek.

Ağır vasıtaların emisyonları 2019 yılı değerlerine kıyasla 2030'da yüzde 45, 2035'te yüzde 65 düşürülecek. 2040'tan itibaren satılacak yeni kamyon ve otobüs gibi çeşitli ağır vasıtaların emisyonları ise yüzde 90 düşük olacak.

Avrupa ülkelerinde şehir içlerinde faaliyet gösteren otobüslerin de 2035'ten itibaren sıfır emisyonlu olması gerekecek.

Yeni kurallar bu aşamadan sonra AP ve üye ülkeler tarafından onaylanmasının ardından AB Resmi Gazetesinde yayımlanarak yürürlüğe girecek.

KAYNAK : AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 21 TÜMÜ
  • vatandaş 3 ay önce Şikayet Et
    imkân olsada otobüs kamyon gibi ağır vasıtaların yolu ayrı olsa
    Cevapla
  • Kul insan 3 ay önce Şikayet Et
    Otobüslerde tuvaletler faal kullanılmalıdır. Bir kişilik de olsa abdest alma yeri namaz kılınan yeri olmalı. Çok otobüs yolculuğu yaptım bir çoğu sıkıcı oldu. İki defa yarı yolda indim otobüsten. Ey insanlar nereye gidiyorsunuz? Geldiğimiz yer belli gideceğimiz yer belli. Her şey kayıt altına alınıyor. Allah'ın cc kitabı belli ya bizim kitabımız nasıl oluşuyor.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    2040 gelsin ondan sonra ne yazarsanız, yazın.
    Cevapla
  • Erdem bilgin 3 ay önce Şikayet Et
    En çok da belediyelerin kamyonları duman atıyor.. önce belediye duyarlı olması gerekmez mi?
    Cevapla
  • Mert 3 ay önce Şikayet Et
    İnsanları Öldüren hava deyil vahşi batının attığı bombalar öldürüyor katlediyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR