TUSAŞ'tan 3 kritik proje! İmzalar resmen atıldı

Yerli ve milli teknoloji ürünlerinin geliştirilmesinde önemli rol oynayan TUSAŞ, 3 yeni proje için imza attı. TUSAŞ, Savunma Sanayii Başkanlığı(SSB) himayesinde SİCİM, ÖTEKTİK ve AMETİST projelerini hayata geçirecek.

ABONE OL
GİRİŞ 22.01.2024 16:28 GÜNCELLEME 22.01.2024 16:55 EKONOMİ
TUSAŞ'tan 3 kritik proje! İmzalar resmen atıldı
TUSAŞ'tan 3 kritik proje! İmzalar resmen atıldı

Savunma ve teknoloji alanında öne çıkan TUSAŞ Motor Sanayi AŞ'nin (TEI), Savunma Sanayii Başkanlığı himayelerinde gerçekleştireceği SİCİM, ÖTEKTİK ve AMETİST projeleri için imza töreni yapıldığı bildirildi.

TÜRK TEKNOLOJİ DEVİ TUSAŞ'TAN 3 YENİ PROJE

TEI'den yapılan açıklamada, "2023 Yılında Başlatılan Ar-Ge Projeleri İmza Töreni"nin, Savunma Sanayii Başkanlığı Nuri Demirağ Konferans Salonu'nda gerçekleştiği belirtildi.

Açıklamada, TEI'nin projelerle havacılık motorlarının parçalarında kullanılan kritik malzemelerin geliştirilmesi için 3 yeni proje üzerinde çalışacağı kaydedildi.

İŞTE SİCİM, ÖTEKTİK VE AMETİST PROJELERİ...

SİCİM projesi kapsamında havacılık motorlarının sıcak bölge türbin parçalarında kullanıma yönelik seramik elyaf ve seramik matrisli kompozit malzeme geliştirilmesi, ÖTEKTİK projesiyle havacılık motorlarının sıcak bölge türbin parçalarında kullanıma yönelik seramik matrisli kompozit malzeme geliştirilmesi ve AMETİST projesiyle de havacılık motorlarında kullanılacak alüminyum alaşım ve nikel bazlı süper alaşım metal matrisli kompozit malzemelerin proses geliştirilmesinin hedeflendiği ifade edildi.

Projelerin imzaları, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, TEI adına Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Öztürk, Türk Silahlı Kuvvetleri, akademi ve sektör temsilcilerinin katıldığı törenle atıldı.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 65 TÜMÜ
  • Osmancan 3 ay önce Şikayet Et
    Dünyadaki azalan kaynaklar göze alındığında ulus devlet kavramı önümüzdeki yıllarda yeniden popüler hale gelecektir. Dolayısıyla savunma sanayiine yatırım yapmamız çok doğru.
    Cevapla
  • Adem oğlakçı 3 ay önce Şikayet Et
    Ülkem için yapılan her şeye minnettarım, bizi anadoluda yaşatmak istemeyenlere er meydanı diyorum. Bilim adamlarından nükleer füze yapmalarını istiyorum.
    Cevapla
  • Barış 3 ay önce Şikayet Et
    Kesinlikle nükleer silah şart rusya,abd ve israil için caydırıcı güç olur
    Cevapla
  • eren 3 ay önce Şikayet Et
    hemen efendim
    Cevapla
  • Bülent 3 ay önce Şikayet Et
    Ülkemiz için yararlı ve ilk defa yapımına başlanılan her türlü proje şeref meselesidir. Hangi hükümet desteklemiş yada yapmış değil.
    Cevapla
  • A Doğanay 3 ay önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum Allah a emanet ol
    Cevapla
  • TRT izleyen KÖYLÜ 3 ay önce Şikayet Et
    Önce meclisteki terörist destekçileri, ve ABD uşaklarını temizlemek lazım, aksi halde atommuş hidrojenmiş daha çok bekleriz.
    Cevapla
  • Ahmet 3 ay önce Şikayet Et
    Bu kafayla bişey düşünme sen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR