SSK ve Bağ-Kur emeklisinin fark ödemeleri ne zaman yapılacak?

SSK ve Bağ-kur emekli maaş zammını yüzde 49,25'e yükselten düzenleme Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Gözler düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlanmasında. Düzenleme hayata geçtikten sonra fark ödemeleri 1 hafta içerisinde yapılacak.

ABONE OL
GİRİŞ 29.01.2024 16:02 GÜNCELLEME 29.01.2024 16:42 EKONOMİ
SSK ve Bağ-Kur emeklisinin fark ödemeleri ne zaman yapılacak?
SSK ve Bağ-Kur emeklisinin fark ödemeleri ne zaman yapılacak?

SSK ve Bağ-kur emeklileri için harekete geçildi. Zamlar, memur emeklisinin artış oranı ile eşitlendi.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin beklediği o düzenleme Meclis'ten geçti. 2024'ün ilk 6 aylık maaş zammı yüzde 49,25'e yükseltildi.

Şimdi gözler düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlanmasında. Düzenleme Cumhurbaşkanı tarafından onaylanıp Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra hayata geçecek. Böylece, SSK ve Bağ-kur emeklilerine fark ödemeleri yapılacak.

Yaklaşık 13 buçuk milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisinin maaşına ek zam yansıyacak. Ödemeler düzenleme, Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra 1 hafta içinde yapılacak. Fark tutarları hak sahiplerinin aylıklarını aldıkları banka hesaplarına yatırılacak. 

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 30 TÜMÜ
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Ne hikmetse bir resimi gazetede yayınlanamadı
    Cevapla
  • vatandaş 3 ay önce Şikayet Et
    yaw insanları kandırıp durmayın. daha kanunu imzalayıp yayınlamadı ki ödeme tarihi belli olsun. ama isveç kararını jet hızıyla yayınladı herkes herşeyin farkında hiç merak etmeyin. böyle aptalca haberler yapıp dıurmayın.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    hep aynı haberi yapmayın
    Cevapla
  • Osmanlı 3 ay önce Şikayet Et
    Maalesef çok alan çooook.... Az alan iyice azaldı... fark açıldı... sözler tutulmadı.. Ücret Adaletsizliği aldı başını gidiyor....
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    tarih belli oldu dediniz ben tarih göremiyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR