TİM Başkanı Gültepe: Yatırımları deprem bölgesine çekmeliyiz

TİM Başkanı Mustafa Gültepe, deprem bölgesinde ekonominin yeniden ayağa kalkması için çağrıda bulundu. Gültepe, "Yeni bir yatırım politikası ile beraber iş insanlarının yatırımlarını deprem bölgesine kaydırmasını sağlamak gerekiyor" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 03.02.2024 12:45 GÜNCELLEME 03.02.2024 12:52 EKONOMİ
TİM Başkanı Gültepe: Yatırımları deprem bölgesine çekmeliyiz
TİM Başkanı Gültepe: Yatırımları deprem bölgesine çekmeliyiz

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, Haber7'ye yaptığı açıklamada, depremden etkilenen 11 ilde ekonominin yeniden ayağa kalkması noktasında çağrıda bulundu. 

"YENİ TEŞVİK MEKANİZMALARI UYGULANMALI"

Depremden etkilenen işletmelere ve küçük esnafa birçok destek uygulandığını hatırlatan Gültepe, özellikle kredilerde vade süresinin uzatılmasının önemli olduğunu belirtti. "Deprem bölgesinde taleplere göre farklı destekler de verilebilir. Özellikle vergilendirme noktasında ve sektörel bazlı ek teşvikler uygulanabilir" diye konuştu.

Depremden etkilenen illerin 6. bölge ilan edildiğinin altını çizen Gültepe, "Örneğin deprem bölgesinde Faaliyet gösteren tekstil ve hazır giyim firmaları teşvik belgesiyle yatırım yapması halinde vergi ödemiyor" dedi. Kredi vade süresi noktasında pozitif ayrımcılık yapılmasının uygun olacağını belirten Gültepe, deprem bölgelerinde finansmana erişimin daha da kolaylaştırılması gerektiğini vurguladı.

Yeni bir yatırım politikasının hayata geçirilmesi gerektiğine dikkat çeken Gültepe, iş insanlarına çağrıda bulundu. "Yeni bir yatırım politikası ile beraber iş insanlarının yatırımlarını deprem bölgesine kaydırmasını sağlamak gerekiyor" dedi.

Tersine göçünü başlatmak ve deprem bölgelerinde istihdam sorununu çözmek için en önceliğin kalıcı konutların hızlandırılması olacağını belirten Gültepe, "Hükümetimiz kalıcı konutların en kısa sürede tamamlanması için uğraşıyor. İnanıyorum ki tersine göç başlayacak ve bu bölgelerde ekonomik canlanmayı sağlayacağız" diye konuştu.

Deprem felaketi sonrası ihracatta yüzde 13'lük bir kayıp yaşandığına işaret eden Gültepe, "Bu kaybın 2024'te telafi edilmesi noktasında umutluyum" dedi.

KAYNAK : Haber7
Derya Yüce Haber7.com - Editör-Muhabir
Haber 7 - Derya Yüce

Editör Hakkında

YORUMLAR 4
  • Mücahit 2 ay önce Şikayet Et
    Tabi tabi yardım kampanyası başlatın.
    Cevapla
  • Esnaf 2 ay önce Şikayet Et
    Deprem Bölgesi Malatya da gelin Fabrika açın çalışacak işçilere ev yapın. Ev yapmazsanız çalışacak elaman bulamazsınız .
    Cevapla
  • Cihan 2 ay önce Şikayet Et
    Mücbir sebeb süresi en az iki yıl uzatılmalı
    Cevapla
  • Yılmaz Çetin 2 ay önce Şikayet Et
    Yeni TOKİ Proje önerisi: piyasanın en az 5 te 1 fiyatına kalkınma planlaması yapılan kırsal kesimde TOKİ Evleri yapılmalı, evlerden satın alabilmek için başvuru sahiplerinin 40 yaşın altında olması, evli olması, sabıka kaydının bulunmaması ve mülk sahibi olmaması şartı belirlenmelidir.Güçlü Türkiye için güçlü Kırsal önemli.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR