ASKON'dan Merkez Bankası açıklaması: Rota değişikliği beklemiyoruz

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın Merkez Bankası Başkanı değişimine ilişkin değerlendirmede bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 03.02.2024 13:33 GÜNCELLEME 03.02.2024 14:33 EKONOMİ
ASKON'dan Merkez Bankası açıklaması: Rota değişikliği beklemiyoruz
ASKON'dan Merkez Bankası açıklaması: Rota değişikliği beklemiyoruz

Orta Vadeli Program (OVP) ile Türkiye’nin hedeflerinin açık ve net olduğunu belirten Başkan Aydın, iş dünyası olarak Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan yürüttüğü politikaların yeni başkan Fatih Karahan döneminde de devam edeceğini öngördüklerini belirtti. Başkan Aydın, tasarruf tedbirlerine uyularak, enflasyon baskılanmalı, faiz artışının önü kesilmeli  yatırım ve üretim odaklı ülkemizin kaynakları verimli bir şekilde kullanılmalıdır açıklamasında bulundu.

Başkan Aydın konuya ilişkin şunları ifade etti;

Hem küresel hem de yerel ölçekte çok değişken politikaların yaşandığı günlerden geçiyoruz. Savaşlar, afetler, küresel ekonomik daralmalar. Bunun yanı sıra büyük bir depremin yaralarını sarmaya çalışan ve üst üste gelen seçimler. Bütün bunlar yaşadığımız süreçleri günün koşullarına göre farklı değerlendirmemize neden oluyor.

Bu bağlamda ekonomik anlamda Türkiye OVP ile rotasını belirlemiştir. Bu politikalarda bir sapma olacağını düşünmüyoruz. Ha keza Hafize Gaye Erkan’ın ayrılmasıyla da para politikalarında değişik bir yol haritası beklentimiz de yoktur. Yatırımcı dostu, geleneksel ekonomik politikalar Fatih Karahan başkan döneminde de devam edecektir. Bu süreçte gerek küresel bazda, gerekse yerel ölçekte güvenli limanlar görülene kadar ihtiyati tedbirler elden bırakılmamalı, tasarruf tedbirlerine uyularak, enflasyon baskılanmalı, faiz artışının önü kesilmeli  yatırım ve üretim odaklı ülkemizin kaynakları verimli bir şekilde kullanılmalıdır.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Faiz düşecek 2 ay önce Şikayet Et
    Faiz lobisinin sevinci, fakiri sömürdüğü bitecek. İnşallah faizler düşecek
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR