KDK'ya deprem bölgesinden 2 bin 45 başvuru geldi

Kamu Denetçiliği Kurumuna (KDK), geçen yıl deprem bölgesindeki illerden 2 bin 45 başvuru yapıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 06.02.2024 11:47 GÜNCELLEME 06.02.2024 11:47 EKONOMİ
KDK'ya deprem bölgesinden 2 bin 45 başvuru geldi
KDK'ya deprem bölgesinden 2 bin 45 başvuru geldi

Kamu Denetçiliği Kurumunun (KDK), yıllık raporundan derlenen bilgilere göre, 6 Şubat 2023'teki "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerin ardından bölgede yaşayan vatandaşlar ve depremzedeler ortaya çıkan mağduriyetlerin giderilmesi için Kamu Denetçiliği Kurumuna müracaat etti.

Deprem bölgesinden ve depremzedeler tarafından toplam 2 bin 45 başvuru yapılırken, en fazla başvuru "kamu personeli rejimi" alanında oldu. Bu alanda gönderilen 459 dilekçe, başvuruların yüzde 22'sini oluşturdu.

KDK'ye, "adalet, milli savunma, güvenlik" alanlarında 315; "ekonomi, maliye ve vergi" alanlarında 264; "eğitim, öğretim, gençlik ve spor" alanlarında ise 224 başvuru geldi.

"Kamu personel rejimi" başlığı altında yapılan başvurular çoğunlukla depremzede personelin atama ve nakil değişikliğine ilişkin taleplerini içerirken, cezaevi nakil talepleri, afetzede sosyal destek talepleri, hasar tespitine ilişkin yeniden inceleme veya mevcut inceleme sonucundaki ödemelere dair itirazlar, eğitim kurumları harç ve ücretlere ilişkin talepler, başka illerdeki eğitim kurumlarına geçişler, yurt ücretlerinin iptali ve iadesi, diploma ve staj gibi hususlara ilişkin talepler başı çekti.

Deprem bölgesinden veya depremzedelerce gelen başvurulara öncelik veren KDK, büyük bir titizlik ve hassasiyetle başvuruların sonuçlandırılması için çaba gösterdi.

KDK, başvuruların çoğunluğunda dostane yollarla çözüme kavuşturulma yoluna giderek, 2 bin 45 başvurunun tamamını sonuçlandırdı.

KAYNAK : AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR