Türkiye’nin ilk PAY TV Çalıştayı gerçekleştirilecek

Türkiye'nin ilk Pay TV Çalıştayı, İç İşleri Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri Kurumu ve RTÜK katılımı ile 7-8 Şubat tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek.

ABONE OL
GİRİŞ 06.02.2024 13:05 GÜNCELLEME 06.02.2024 13:11 EKONOMİ
Türkiye’nin ilk PAY TV Çalıştayı gerçekleştirilecek
Türkiye’nin ilk PAY TV Çalıştayı gerçekleştirilecek

Televizyon izleme alışkanlıklarının değişmesi ve PAY TV’lerin artmasıyla artan illegal yayınların önüne geçebilmek amacıyla TUYAD’ın önderliğinde platformların, RTÜK, BTK, İçişleri Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve ilgili diğer kuruluşların katılımıyla 7-8 Şubat tarihinde Bostancı Greenpark Otel’de bir çalıştay gerçekleştirilecek.

PAY TV platformlarının temel sorunlarının ve bu sorunlara yönelik çözüm yollarının aranacağı çalıştayda, özgün içeriklerin 3.kişiler tarafından yetkisiz ve izinsiz bir şekilde yayınlaması başta olmak üzere, IP kutular üzerinden yetkisiz olarak IPTV Platform hizmeti sağlanmasının önüne geçilmesi, Ticaret Bakanlığı mevzuatında platformlar lehine çalışmalar yapılması, şifreli yayınlardan elde edilen gelirlerin bir kısmının korsanla mücadeleye ayrılması gibi konular ele alınacak.

“PLATFORMLAR ABONE KAYBEDİYOR!”

İnternet üzerinden yayıncılık yapan TV ve isteğe bağlı yayın hizmeti platformlarının yayın içerikleri için büyük bütçeler harcadığına dikkat çeken TUYAD Başkanı Hayrettin Özaydın “Yerli ve yabancı birçok dizi, talkshow, sinema filmleri, yerli ve yabancı birçok spor müsabakalarının yayın haklarını alabilmek için ciddi maliyetlere katlanan yayın kuruluşları, birçoğu dövizle ödenen yüksek maliyetler ve yurt dışı kaynaklı merdiven altı (IPTV) kuruluşlara rağmen sektörde varlıklarını sürdürmeye çalışmaktadır. Platformlarımız sayılan içeriklere yurt içi ve yurt dışında olmak üzere birçok ödeme taahhüdünde bulunmakta, bu içerikleri yurt içinde son kullanıcılara pazarlayarak ödeme taahhütlerini yerine getirmeye çalışmaktadır. Bu yasal durumu ihlal eden ve hiç çekinmeden güvenilir veya ‘Türkiye'nin En Güvenilir IPTV SERVERI’ başlığı ile aymazlık içerisinde; tüm ulusal ve spor müsabakaları, vizyon sinema filmleri, tüm ücretli platformların dizileri, hiçbir lisans ve yayın kalite garantisi olmaksızın satışını yapmaktadırlar.” dedi.

Özaydın, sektörün haksız rekabetle mücadele ettiği ve yasa dışı serverlerinin sunduğu IPTV hizmetlerinin etkisiyle her geçen gün maalesef abone kaybettiğine değinerek “BTK raporlarında son iki yılda net bir şekilde gözlemlendiğinde, PAY TV platformlarının yaşam kanallarının azaldığı ortadadır. Tüm yasal sorumluluklarını yerine getirerek abonelik sözleşmelerini yapan yerli ve yabancı PAY TV platformlarımızın haklarının korunması gerekmektedir.” diye konuştu.

ÇALIŞTAYA DAVET EDİLEN KURUMLAR

Digiturk, Turkcell, Tivibu, Dsmart, Türksat, Turk Telekom, Filbox, S Sport, BluTV, Saran Holding, Tod TV, Exxen, TrtTabii, Netflix, Gain, 3X Media, Media Distillery, Piko Tv, Kanal 7, Hale İletişim

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Spor takimlarini yabancılarla doldurup milyon eurolari yok eden klupler, her turnuvayı farklı platformlara taşıyan yayıncı ve tff, Avrupa'daki asgari ücretin 300 de biri olan üyelikleri aynı fiyata veren dijital platformlar kabahati yokmu
    Cevapla
  • VatanSever 9 ay önce Şikayet Et
    şirketlerde asgari ücreti göz önünde bulundurarak fiyat belirlerse belki kaçak göçek işi olmaz
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR