Hazine avro cinsi tahvil ve kira sertifikası ihracı gerçekleştirdi

Hazine ve Maliye Bakanlığınca, kurumsal yatırımcılara yönelik avro cinsi sabit kuponlu devlet iç borçlanma senedi (DİBS) ile kira sertifikası ihracı gerçekleştirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 06.02.2024 18:20 GÜNCELLEME 06.02.2024 19:45 EKONOMİ
Hazine avro cinsi tahvil ve kira sertifikası ihracı gerçekleştirdi
Hazine avro cinsi tahvil ve kira sertifikası ihracı gerçekleştirdi

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, söz konusu ihraçlar, bugün doğrudan satış yöntemiyle 7 Şubat valörlü, 4 Şubat 2024 itfa tarihli olarak yapıldı.

Buna göre 2 yıl vadeli 779 milyon 443 bin avro tutarında devlet tahvili ve 2 yıl vadeli 119 milyon 740 bin avro tutarında kira sertifikası ihraç edildi.

Devlet İç Borçlanma Senedi ve Kira Sertifikası almaya hak kazanan bankalara, satış tutarları bilgisi bugün İHS (TC Merkez Bankası Ödeme Sistemleri İhale Sistemi) vasıtasıyla TC Merkez Bankası tarafından iletilecek.

KAYNAK : AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 2
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Devlet böyle yabancı para cinsi kira veriyosa kendi ayağına sıkma denir bu türk lirasına ihanettir bir devletsen kendi paranı kullanacan ancak yabancı parayı bankada bozdurursun harcamayı türk lirası üzerinden yaparsın değilse kendi paranı değersiz vepul haline getirirsin.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    osmanlı bankasi tek
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR