Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Katar’da!

Görüşmede, kadın girişimciliğinin desteklenmesi, ailenin güçlendirilmesi ve sosyal politikalar konularının yanı sıra Filistinli kimsesiz çocukların Türkiye'ye getirilmesine yönelik çalışmalar da ele alındı

ABONE OL
GİRİŞ 07.02.2024 14:31 GÜNCELLEME 07.02.2024 14:31 EKONOMİ
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Katar’da!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Katar’da!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile Mısır Sosyal Dayanışma Bakanı Nevine el Kabbaj görüşmesinde, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ile Filistinli kimsesiz çocukların Türkiye'ye getirilmesine yönelik çalışmalar da ele alındı.

Göktaş, Türkiye’nin onur konuğu olduğu “Çok Boyutlu Sosyal Kalkınma İçin Arap Forumu”na katılmak üzere geldiği Katar’da, Türkiye’nin Doha Büyükelçisi Mustafa Göksu ve Katarlı yetkililer tarafından karşılandı.

Forum öncesi davetli bakanlar ve diğer yetkililerle bir araya gelen Göktaş, daha sonra formun gerçekleştiği salona geçti. 

Çekilen “aile fotoğrafı”nda yer alan Bakan Göktaş, “2030’un ötesinde çok boyutlu sosyal kalkınmaya doğru ilerlemek” başlıklı 32’nci Arap Zirvesi tarafından onaylayan Doha Deklarasyonu’na ilişkin üst düzey toplantıya da katıldı. 

Forum kapsamındaki diğer üst düzey oturumlara da katılan Göktaş, Mısır Sosyal Dayanışma Bakanı Nevine el Kabbaj ile de bir araya geldi.

Görüşmede, kadın girişimciliğinin desteklenmesi, ailenin güçlendirilmesi başta olmak üzere sosyal politikalar konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarının da ele alındığı görüşmede, Bakan Göktaş, saldırıların bir an önce durdurulmasının önemine vurgu yaptı.

Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yaşananları hem uluslararası boyutta hem de ikili ilişkilerde sürekli gündeme getirdiğini ifade eden Göktaş, bölgeye insani yardımların ulaştırılması ile acil ateşkesin gerekliliğini belirtti.

Göktaş, Bakanlık olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde, Filistinli kimsesiz çocukların Türkiye'ye getirilmesine yönelik çalışmalara devam ettiklerini ifade etti.

KAYNAK : HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    Çok güzel bir seyahat. Umaris mutlu anlar yaşarsınız. Bir vatandaş olarak çok memnun olduk. Vatanımıza millete hayırlı olsun. Bol bol fotoğraf çektirin. Hasretle bekliyoruz.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR