Mısır'dan Türkiye'ye çağrı: 'Gelin kahve içelim'

Mısır Turizm Otoritesi CEO'su Amr Elkady, 2023 yılında ülkelerini Türkiye'den 150 bin turistin ziyaret ettiğini belirterek, bu yıl ise 250 bin Türk ziyaretçiyi beklediklerini söyledi. Elkady, “Gelsinler birlikte Türk kahvesi içelim” dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.02.2024 16:32 GÜNCELLEME 08.02.2024 16:33 EKONOMİ
Mısır'dan Türkiye'ye çağrı: 'Gelin kahve içelim'
Mısır'dan Türkiye'ye çağrı: 'Gelin kahve içelim'

Mısır Turizm Otoritesi CEO’su Amr Elkady, 2023 yılında ülkelerini Türkiye’den 150 bin turistin ziyaret ettiğini belirterek, bu yıl ise 250 bin Türk ziyaretçiyi beklediklerini söyledi.

İstanbul'da 27'ncisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT 2024, Türkiye ve birçok ülkeden ziyaretçilerin yoğun ilgisi ile devam ediyor. Yarın sona erecek olan fuara, son yıllarda Türkiye'den birçok turistik ziyaretin gerçekleştiği, özellikle düşük bütçesi ve 'havalimanında vize' uygulaması kolaylığı ile tatilcilerin yeni rotası haline gelen Mısır'dan da katılım oldu.

"250 BİN TÜRK'ÜN MISIR'A GELMESİNİ BEKLİYORUZ"

Fuara katılan Mısır Turizm Otoritesi CEO'su Amr Elkady, 2022 yılından bu yana Mısır'a Türkiye'den turistik ziyaretlerin arttığını ifade ederek, "2022 yılında Türkiye'den 40 bin kişi ziyarete gelmişti ama 2023 yılında Mısır'a gelmek için kurallar daha da kolaylaştı. Bu yüzden de 2023 yılında yüzde 200 artış yaşandı, 150 bin turist geldi Türkiye'den Mısır'a. 2024 yılında daha çok turist gelmesi için bu fuara katıldık. Bu sene daha fazla artış bekliyoruz. Bu sene sonunda 250 bin Türk'ün Mısır'a gelmesini bekliyoruz" dedi.

Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkileri de değerlendiren Elkady, "Türkiye ile Mısır ilişkileri çok eski zamanlara dayanıyor. Eskiden sıkıntılar ilişki zamanları da oldu. Artık turistik ziyareti kolaylaştırmak için imkanlar arttı. Bu fuara katılmamızın sebeplerinden birisi de bu imkanların kolaylaştırılması için. Artık havalimanından da vize alınabiliyor. Vizesiz girmek biraz daha zaman alacaktır" diye konuştu.

Elkady, Mısır'ın misafirperver bir ülke olduğuna atıfta bulunarak, "Mısır genel olarak misafirsever bir ülke. Bizim ülkemizde en ünlü içecek ise Türk kahvesidir. Biz Türk kardeşlerimizi ülkemize bekliyoruz. Gelsinler birlikte Türk kahvesi içelim" şeklinde konuştu.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 50 TÜMÜ
  • Umut 2 ay önce Şikayet Et
    Bencede mısır çok güzel bir ülke çünkü eskiden kutsal topraktı ve şimdi ilişki hızlanması lazım turizim ekonomik açısındanda.
    Cevapla
  • Numan 2 ay önce Şikayet Et
    He ya misafiri çok seviyormuşlar.Utaninda konuşmayın.Gazzeli müslümanlara sahip çıkıp çok güzel ağırladıniz
    Cevapla
  • M.Erdinc 2 ay önce Şikayet Et
    Ben tavsiye ederim bizi yeteri kadar seven çok insanlar var.ben ailem ve çocuklarımla 2 hafta izin yaptım,yemekleri herseyleri bizim gibi hele Türk kahvesini çok güzel yapıyorlar çok itibar gördük gene giderim.
    Cevapla
  • Kıptiler 2 ay önce Şikayet Et
    Pardon da Türk kahvesi Türkiye'de içilir Siz buyurun
    Cevapla
  • Kağan 2 ay önce Şikayet Et
    Beynin yok fikrin var Brezilya kahvesi oluyor derken?
    Cevapla
  • Adam 2 ay önce Şikayet Et
    Türk kahvesi brezilya kahvesi oluyor
    Cevapla
  • Galler 2 ay önce Şikayet Et
    Akıllı adam. Bir kahvenin 40 yıl hatırı olduğunu biliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR