SPK'den 2 kişiye geçici işlem yasağı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), İş Yatırım Ortaklığı AŞ (ISYAT) pay piyasasında gerçekleştirilen işlemlere ilişkin 2 kişiye 6 ay süreyle geçici işlem yasağı uygulanmasına karar verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 15.02.2024 22:26 GÜNCELLEME 15.02.2024 22:26 EKONOMİ
SPK'den 2 kişiye geçici işlem yasağı
SPK'den 2 kişiye geçici işlem yasağı

SPK bülteninde, ISYAT pay piyasasında gerçekleştirilen işlemlere ilişkin cezai işlem uygulandığı duyuruldu.

Buna göre, Bilgi Suistimali ve Piyasa Dolandırıcılığı İncelemelerinde Uygulanacak Tedbirler Tebliği'nin 5/1 ve 6/1 maddeleri uyarınca, Mehmet Cihan ve Mehmet Onur Şengel'e yarından itibaren başlamak üzere borsalarda 6 ay süreyle geçici işlem yasağı uygulanacak.

 

KAYNAK : AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Ersan 2 ay önce Şikayet Et
    SPK asıl cezayı kendine vermeli devlet hisselerine ceza üstüne ceza veren SPK bu hisselere güvenip yatırım yapan biz yatırımcılara çok zarar ettirdi
    Cevapla
  • misafir 2 ay önce Şikayet Et
    İşlem yasağı parayı vuranlar için mini emeklilik gibi bir şey. Kazancının birkaç katı ceza verilsin + hapis cezası verilsin. Biraz adalet istiyoruz...
    Cevapla
  • Emekli Mağdur 2 ay önce Şikayet Et
    Hapis gerek hapis..
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR