Katar ile dev işbirliği

Türk ve Katarlı iki gıda devi, Kazakistan'a dev bir yatırımı devreye alıyor. Kazakistan'ın Ulusal Yönetim Holdingi Baiterek JSC, Katarlı Hassad Food ve Türk şirketi Tiryaki Agro ile bir tahıl işleme tesisi kurmak için anlaşma imzaladı.

ABONE OL
GİRİŞ 17.02.2024 10:41 GÜNCELLEME 17.02.2024 14:21 EKONOMİ
Katar ile dev işbirliği
Katar ile dev işbirliği

Anlaşmaya göre, tesiste kapasitesinin yılda 250 bin ton buğday ve 100 bin ton bezelye olacak

Projenin maliyeti ise 200 milyon dolar yani 6.2 milyar lira…

Mutabakat anlaşması, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev'in bu hafta Katar'a yaptığı ilk resmi ziyaret sırasında imzalandı.

Tokayev, Doha'daki Kazak-Katar yatırım yuvarlak masa toplantısında Kazakistan'ın Katar pazarına helal ve organik tarım ürünleri tedarikinde güvenilir bir ortak olabileceğini söyledi.

Kazak Cumhurbaşkanı, Katarlı Hassad Food'un Astana'da tahıl ve bezelyenin derin işlenmesi için bir tesis kurmayı planladığını da sözlerine ekledi.

450 MİLYAR DOLARLIK FONA AİT

2008 yılında kurulan Katar Hassad Food, 450 milyar dolarlık Katar Yatırım Otoritesi'nin (QIA) tamamına sahip olduğu bir yan kuruluş.  Hassad, Avustralya, Kanada, Türkiye, Umman ve diğer ülkelerdeki kilit stratejik kuruluşlara yatırım yaptı.

Türkiye'nin önde gelen tarım ve gıda şirketlerinden olan Tiryaki Agro ise yarım asır önce kuruldu. 11 ülkede 25 üretim tesisinde faaliyet gösteren Tiryaki, pirinç, bakliyat, tahıl, yem, yağlı tohumlar, kuruyemişler ve organik gıdaları işleyip üretiyor.

 

Derya Yüce Haber7.com - Editör-Muhabir
Haber 7 - Derya Yüce

Editör Hakkında

YORUMLAR 26 TÜMÜ
  • Milli Stok 2 ay önce Şikayet Et
    İslam ülkeleri ani bir 3. Dünya savaşı gibi olası senaryolar için tüm İslam ülkelerinin gıda ,ilaç ,yakıt stoklamalı ,depolamalı ,acil durumda hiçbiri bulunamaz veya Gazzedeki gibi gıda geçişi bile imkansız olabilir
    Cevapla
  • Alperen Nokta 2 ay önce Şikayet Et
    Katar, bizim Kıbrıs kadar bizim. Asla aksini düşünülmez. KATAR hakkında olumsuz düşünen olamaz. Cenaballah ilişkilerimizi daha da kavi kılsın. İnşallah. Âmin âmin.
    Cevapla
  • İsmail 2 ay önce Şikayet Et
    Katar güvenilir müttefik. Böyle güzel haberlere ihtiyacımız var.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Katar için yanlış düşünüyorsunuz
    Cevapla
  • malkoçoğlu 2 ay önce Şikayet Et
    Birde toptan gıda üretimi tesisleri için ortaklık yapılsada şu üç harflilerden milleti kurtarsalar.Zam üstüne zam yapıyolar hiç kimseden korkuları yok.Ramazan ayı geliyor hali vakti yerinde olanlar öteden beri zaten alıyor ama ya alamayanlar?bir çikolata 11 tl olurmu yahu ağzımızın tadını kaçırdı bu üç harfliler.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    Sen üç harflilerden millet kurtulsa diyorsun üç harflileri icat eden kim bunları bu ülkede ekip dikmezsen rusdan buğday kazaktan bezelye kanadadan mercimek coniden soya cengcudan pirinç alırsın üç harflilerde hergun etiket değiştirir kimin eli kimin cebinde bellidegil 1 kilo fasulye bir markette 161 TL olmuş denetim olmadıktan sonra
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR