Sony'in Londra'daki ofisi kapanıyor! 900 kişi işten çıkarılacak...

Sony, dünya genelinde PlayStation çalışanlarının %8'ini, yani yaklaşık 900 kişiyi işten çıkaracağını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 28.02.2024 17:03 GÜNCELLEME 28.02.2024 17:03 EKONOMİ
Sony'in Londra'daki ofisi kapanıyor! 900 kişi işten çıkarılacak...
Sony'in Londra'daki ofisi kapanıyor! 900 kişi işten çıkarılacak...

ABD ve Japonya'daki kesintilere ek olarak, oyun devi bunun PlayStation'ın Londra Stüdyosunu tamamen kapatmak anlamına geleceğini söyledi.

Patron Jim Ryan, çalışanlara gönderilen bir e-postayı paylaştığı blog yazısında taşınmayı "üzücü bir haber" olarak nitelendirdi ve "şirketimiz için zor bir gün" olduğunu söyledi.

"Zor kararların kaçınılmaz hale geldiği sonucuna vardık" dedi.

"Liderlik ekibimiz ve ben, ne yazık ki başarımıza katkıda bulunan çok yetenekli bireyleri etkileyecek şekilde işgücümüzde bir azalmayı da içeren, operasyonları yeniden yapılandırmaya yönelik son derece zor bir karar aldık."

İŞTEN ÇIKARMA SAYISI GİDEREK ARTIYOR

Kesintiler, rakip Microsoft'un oyun bölümünde, yakın zamanda satın alınan Activision-Blizzard'dakiler de dahil olmak üzere 1.900 kişiyi işten çıkarmayı planladığını açıklamasından bir ay sonra geldi.

Birleşik Krallık geliştiricisi Lockwood Publishing'in başkanı Halli Bjornsson, "Sony, Birleşik Krallık oyun geliştirme kültürünün en büyük dayanaklarından biri, bu nedenle özellikle efsanevi Sony Londra stüdyosunun kapandığını görmek çok büyük bir olay" dedi.

"Büyük değişimlerden geçmeye devam eden sektörümüz için zorlu bir dönem.

"Bununla birlikte, Birleşik Krallık'taki oyun yeteneği ve mirası dünya standartlarında ve bunu geliştirmeye devam edersek, toparlanacağız ve ufuktaki fırsatları değerlendirmek için iyi bir yerde olacağız."

KAYNAK : HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 2
  • HakanKTR 2 ay önce Şikayet Et
    Ben bizim hükümetin yerinde olsam, bu ekipten sağlam 100 kişi toplar özel bir oyun şirketi kurar dünya ya güzel oyunlar yapar sattırırdım, Turizm ve Turizm den daha iyi gelir elde edilir açıkcası..
    Cevapla
  • Batman Efendi 2 ay önce Şikayet Et
    İyi olmuş. Örümcek adamı bir gün olsun namaz kılarken görmedim. Uctuguna sukredmiyen insandan insanlığa da hayır gelmez. İşte o yusden çok iyi olmuş. Beder olllsunn
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR