Mısır, BAE'den 5 milyar dolar daha teslim aldı

Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile birlikte inşa edeceği Ras el-Hikme Şehir Geliştirme Projesinden elde edeceği 35 milyar doların 5 milyar dolarını daha teslim aldığını duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 01.03.2024 19:17 GÜNCELLEME 01.03.2024 19:17 EKONOMİ
Mısır, BAE'den 5 milyar dolar daha teslim aldı
Mısır, BAE'den 5 milyar dolar daha teslim aldı

Mısır hükümet sözcüsü Muhammed el-Humsani tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Mısır'ın kuzeybatı kıyısındaki Ras el-Hikme'yi geliştirme projesi kapsamında yapılacak yatırımın ilk taksidi çerçevesinde 5 milyar dolar daha teslim alınmıştır." ifadelerine yer verildi.

Teslim alınan 5 milyar dolarla BAE'nin "ortak yatırım projesi" kapsamında Mısır'a ödeyeceği ilk taksidin bittiği, kalan ödemenin tümünün iki ay içinde teslim alınacağı belirtildi.

- Ras el-Hikme Şehir Geliştirme Projesi

Mısır Başbakanı Mustafa Medbuli, 23 Şubat'ta düzenlediği basın toplantısında, Mısır'ın, BAE ile tarihindeki en büyük yatırım anlaşmasına imza attığını duyurmuştu.

Mısır Başbakanı, projenin, otel, eğlence projeleri, turistik tesisler, finans ve iş merkezinin kurulması ve şehrin güneyinde uluslararası bir havaalanının inşa edilmesini içerdiğini söylemişti.

Ras el-Hikme Projesinin, bir ortak yatırım projesi olduğunu ifade eden Mısır Başbakanı Medbuli, anlaşmanın hiçbir maddesinde Mısır'ın egemenliğine zarar verecek bir nokta olmadığını ve tüm maddelerin Mısır kanunlarına uygun olduğunu aktarmıştı.

Medbuli, dün yaptığı açıklama ise ortaklık anlaşması kapsamında BAE'den ilk 5 milyar doların teslim alındığı bilgisini vermişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    bizden habersiz Ne yapıyorsunuz
    Cevapla
  • Erdal Yılmaz 1 ay önce Şikayet Et
    Kardeş ülkesini satıyor
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR