BOTAŞ'tan vatandaşa önemli uyarı: Satış söz konusu değil

BOTAŞ, bir kamuoyu duyurusu yaparak, sosyal medyada dolaşan hisse satışı ile ilgili paylaşımların yapay zeka ile üretildiğini ve gerçeklikle ilgisi olmadığını dile getirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 06.03.2024 09:37 GÜNCELLEME 06.03.2024 12:04 EKONOMİ
BOTAŞ'tan vatandaşa önemli uyarı: Satış söz konusu değil
BOTAŞ'tan vatandaşa önemli uyarı: Satış söz konusu değil

Dolandırıcılar ünlülerin görüntü ve seslerini yapay zeka yöntemi ile kurgulayarak istedikleri yönde reklam malzemesi yapabiliyor.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ Genel Müdürlüğü (BOTAŞ) da bu yolla vatandaşları kandırmaya çalışanların kullandığı bir kurum haline geldi.

BOTAŞ, bir duyuru yaparak konuya açıklık getirdi.

BOTAŞ, kuruluşlarına ait bütün yasal duyuruların, haberlerin ve bilgilendirmelerin BOTAŞ resmi internet sayfası ve sosyal medya hesapları üzerinden yapıldığını ve bu resmi kanallar haricinde BOTAŞ’ın başka bir sosyal medya hesabı ve internet sayfasının bulunmadığını açıkladı.

Duyuruda BOTAŞ'ın, yüzde yüz kamu sermayeli bir Kamu İktisadi Teşebbüsü olup herhangi bir hisse satışının söz konusu olmadığı açıkça belirtildi.

"TANINMIŞ İŞ İNSANLARININ SES VE GÖRÜNTÜLERİ KULLANILIYOR"

BOTAŞ'ın kamuoyu duyurusunda şu bilgilere yer verildi:

Son zamanlarda, yapay zeka tabanlı tekniklerle hazırlanan sahte hesaplar ve videolarla devlet büyüklerimiz başta olmak üzere, yöneticilerimizin ve tanınmış iş insanlarının ses ve görüntüleri ile birlikte BOTAŞ adı, logosu ve ünvanı kullanılarak çeşitli sosyal medya platformlarında, Kuruluşumuz hisselerinin satışa çıkarıldığına dair asılsız ve tamamen dolandırıcılık amaçlı içerikler yayınlanmaktadır. Bu dolandırıcılık girişimleri mağduriyetlere yol açmakta ve maddi kayıplara neden olmaktadır.

"İÇERİKLER YAYINDAN KALDIRILIYOR VE ENGELLENİYOR"

Yarım asırlık tecrübesiyle BOTAŞ, vatandaşlarımızın enerji arz güvenliği için üst düzey çaba sarf etmektedir. Dolandırıcılık amaçlı girişimlere yönelik yasal işlemler, kuruluşumuz tarafından ivedilikle başlatılmış olup konuyla ilgili birçok yasa dışı içerik yayından kaldırılmış, birçoğu da yayınlanmadan engellenmiştir.

BOTAŞ, duyuruda vatandaşlara şöyle seslendi:

BOTAŞ’ın resmi internet sayfası haricinde başka isimler ve uzantılarla oluşturulan sahte internet ve sosyal medya sayfalarında bulunan içeriklere itibar edilmemesi gerekmektedir.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • yiğido 1 ay önce Şikayet Et
    aslında botaş ve tpao. hisselerinin çıkmasını borsada istiyorum ki hem milli sanayiye destek aselsan,thy vs hemde ortak olmak istiyorum
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR